JIŘÍ NOVÁK: PLASTIKY V POHYBU


18. srpna od 18.00, Galerie Pošta Dubá

Vernisáž výstavy akademického sochaře Jiřího Nováka. Jeho mobilní plastiky jsou nejen působivými objekty z estetické stránky, ale i technickými. Realizace plastik Jiřího Nováka dodnes zdobí veřejná prostranství v Praze či Liberci. Často byly inspirací k plastikám přírodní živly – vítr nebo voda. Při tvorbě používal Jiří Novák i některé netradiční materiály, jako například laminát, ale často zpracovával různé druhy kovů, kterým dával dokonalou povrchovou úpravu. Působil ale také jako restaurátor a mimo jiné vytvořil kopii sochy sv. Luitgardy na Karlově mostě. Výstava potrvá do 16. září. Otevřeno bude vždy v sobotu a ve středu od 9 do 11 a v pátek od 14 do 16.

O KŘIŠŤÁLOVÉM SRDCI

18. 8. od 19.00, Lesní divadlo Sloup v Čechách

Veselá pohádka plná vtipných situací, převleků a písniček, která zároveň nutí děti v dnešní době k zamyšlení. Z bojácné Alžbětky se stává statečné děvče, které nepodlehne zlu a vítězí. Hraje CziDivadlo Praha. Vstupné děti 50 Kč, dospělí 90 Kč.

LIVE PIANO J. VODŇANSKÉHO

18. srpna ve 20.00, Jazz klub Píchlá nota Doksy

Příjemný večer u džbánku dobrého vína doprovodí nestárnoucí šlágry a swingovky 30. a 40. let v původním podání Jiřího Vodňanského.

ROZLOUČENÍ S LÉTEM

18. srpna od 20.00, restaurace na koupališti Zákupy

Zahraje dobře známý Pegas. Vstupné pouhých 50 Kč na celý večer!

MÁCHÁČ 2017

18. a 19. srpna, pláž Klůček Doksy

Na největší domácí beach open air festival taneční muziky se pravidelně sjíždí na deset tisíc návštěvníků. Festival nabídne ty nejlepší zahraniční a domácí umělce. Během dvou dnů se na čtyřech scénách vystřídá více jak 120 vystupujících.

Čtěte také: Radost skrytá v tanci. K Máchovu jezeru míří tisíce tanečníků

ŠERMÍŘSKÝ VÝCVIK HRADNÍ POSÁDKY

19. a 20. srpna, hrad Bezděz

Na Bezdězu se návštěvníkům představí šermířská skupina SHŠ Garde ze Cvikova. Časy vystoupení: sobota v 11,00 12,30 14,00 15,30. neděle v 11,00 12,30 14,00. Na hradě budou probíhat ukázky života posádky hradu, údržba zbraní a jejich výstava (každý si může prohlédnout a vyzkoušet ) + dobová kuchyň, výcvik jednotky a udržování kondice, příprava na boj, boží soud.

JARMARK PŘED BRANOU DO PEKEL

19. a 20. srpna, hrad Houska

Troufnete si k „Nim“ do Předpeklí?

OSLAVY HORNÍCH VSÍ

19. srpna od 10.00, Ralsko - Náhlov

Dopolední program: tradiční mše v kapličce sv. Floriána, křest kalendáře Mimoně na starých pohlednicích na rok 2018, odhalení orientační desky. Odpolední program: besedy s rodáky a o rodácích. Hudební doprovod - Řehečské kvarteto.
Občerstvení zajištěno.

ZAHRÁDECKÉ SLAVNOSTI

19. srpna od 11.00, zámecký park Zahrádky

V programu mimo jiné vystoupí zpěvák Hynek Tomm, hudební divadlo Hnedle vedle s dětským kabaretem, Barbora Mottlová s kapelou Accoustic, Lenka Dusilová, Anička Slováčková se skupinou The Primes a Michal David revival. Program doplní módní přehlídka Reas Agency. Dále se mohou návštěvníci těšit na promenádu s dobovými kočárky, předváděny budou v dobových kostýmech i s dětmi. Po poledni proběhne předání ocenění regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj.

Více ZDE: Obora Vřísek se na jeden den otevře návštěvníkům

HASIČSKÉ SLAVNOSTI

19. srpna od 13.00, Nový Oldřichov

Ukázky hasičské techniky, zásahu hasičů, práce policejních psovodů i chemické a vojenské jednotky. Nebudou chybět atrakce pro děti, pěna nebo vystoupení roztleskávaček. Finále slavností bude patřit hasičské fontáně se světelnou show.

Více ZDE: Křižíkova fontána bude mít konkurenci. V Oldřichově

LÉTO S PRYSKEM

19. srpna od 14.00, areál u požární nádrže Prysk

Zábavné odpoledne pro celou rodinu nabídne soutěžní putování, výcvik, dravců, výtvarnou dílnu, atrakce, sportovní utkání mužů a žen, muziku i živý řetěz na podporu Dětského domova „Země dětí“. Hudební vystoupení KAŠE BAND, country večer Březí Vlci. Dobrovolné vstupné a slosovatelné vstupenky za 50,- Kč, občerstvení pro děti i dospělé.

Program:
14.00 – Zahájení
15.00 – 15.30 sportovní utkání mužů a žen
16.00 – Dravci v letu
16.30 – sportovní utkání mužů a žen
16.45 – losování vstupenek
17.00 – Živý řetěz na podporu Dětského domova „Země dětí“
18.00 – Předání dárkového šeku
19.00 – Country večer

MARIEN RETRO & BURLESKA SHOW

19. srpna ve 20.00, Jazz klub Píchlá nota Doksy

Mladá talentovaná zpěvačka z České Lípy a objev sezóny 2017, vystoupí se svým show tentokrát ve dvou částech. Retro koktejl (nestárnoucí hity Ety James, Arethy Franklin, Brendy Lee..) a Burleska (show s písněmi Christiny Aguilery, Cher, Amy Winehouse…). Bude to zážitek pro uši i oči. 

O PRINCI, KTERÝ ŽALOVAL

20. srpna od 16.00, zámek Zákupy

Hraná pohádka pro děti v podání Princeznina pohádkového divadla. Pro velký zájem vstupenky rezervujte na tel.: 487 857 278. 

FRANTIŠEK LAMAČ: MELODIE NOCI

20. srpna od 21.00, kaple Božího hrobu Mimoň

Noční houslový koncert Františka Lamače přinese do nezapomenutelné atmosféry Kaple Božího hrobu melodie klasiků, z muzikálů, z filmové tvorby i světových evergreenů. Vstupné 50 Kč.