V pořadí již čtvrtý ročník hudebního festivalu Kytlice pořádaného v rámci festivalů Rock For People se uskutečnil tuto sobotu v Kytlici. Na festivalu zazněla kvalitní hudba, především rockově založená.
Už v prvním roce byla Kytlice označena za festivalového skokana roku, když se jejího premiérového pořádání zúčastnilo na 2800 diváků. V následujícím roce návštěvnost vzrostla o další čtyři tisíce. Tato velmi pozitivně přijatá akce je lokalizována do známé rekreační oblasti na pomezí Českého Švýcarska.
„Jezdím na hudební festivaly rád, protože je to podle mého názoru úžasný způsob, jak se vyřádit a pobavit se s kamarády,“ uvedl Vojtěch Babka z Nového Boru. „Rozhodně nemůžu navštívit všechny, proto si vybírám podle kapel, které mají vystoupit. A Kytlice rozhodně má co nabídnout,“ pokračuje Vojtěch Babka. Organizátoři akce se snaží, aby nabídka účinkujících zaujala co největší počet návštěvníků. V minulých letech tak zde vystoupili například Divokej Bill, Aneta Langerová či Mňága a Žďorp.
K velkým lákadlům letošního ročníku patřily hudební skupiny Tři sestry a Čechomor, s nadšeným ohlasem diváků se setkali i účinkující z let minulých, ke kterým patřila například kapela Horkýže slíže. Převážně mladé publikum uvedl do varu i Jaroslav Uhlíř se svými nestárnoucími hity, které jsou známé celým generacím.