Dokument bez cenzury i autocenzury je věnován dvojici nekonvenčních umělců a kamarádů z Litvínova.

Em Rudenko, nonkonformní ukrajinský stavební dělník, básník a alkoholik, je autorem absurdních a sexuálně podbarvených básní z dělnického prostředí. Xavier Baumaxa je osobitý performer, básník a undergroundový bard.

Ve své tvorbě paroduje žánry bez rozdílu, karikuje celebrity a zesměšňuje takřka cokoliv. Režisér Vladimír Michálek oba sledoval více než dva roky na cestách mezi koncerty, na přejezdech z jednoho bizarního místa na druhé a natočil řadu jejich vystoupení, koncertů a mejdanů.

Ve filmu zazní nejznámější Baumaxovy songy groteskní „etno“ Pozitiff peopula, protinacistická balada Nazijazz a další. Film zachycuje i mezižánrový projekt s pantomimou Silent love a nechybějí ani ukázky z ironické show Opičan Havel, či vystoupení s Radimem Hladíkem, Danem Bártou, Lenkou Dusilovou. Film o chlastu, cigaretách a bloudění na utajenou štaci. Toto je Ozajstný hip-hop!

Necenzurovaný dokumentární film o dvou umělcích můžete vidět v Experimentálním studiu v Lidových sadech v pátek 9. prosince od půl osmé večer. Vstupné je 65 Kč.