Za hudebního doprovodu dvou českých muzikantů, baskytaristy Petra Dvorského a bubeníka Jiřího Slavíčka, vystoupí v jazz clubu U bílýho černocha.

Temowo působil v letech 2004 až 2006 jako kapelník a kytarista britské soulové zpěvačky Amy Winehouse (1983 2011). Podílel se i na jejím slavném albu Back to Black, za které Winehouse získala pět cen Grammy.

„S Amy Winehouse absolvoval Femy také dvě velká evropská turné a rozsáhlou britskou šňůru. Na konci roku 2006 spolupráci ukončil a vrhnul se na svoji sólovou jazzovou kariéru," popisuje hudební vývoj nigerijsko-britského muzikanta Pavel Šmíd z klubu U bílýho černocha. „Na svém kontě má také vystoupení či studiové hraní třeba po boku hip hopové legendy The Roots či proslulého saxofonisty Courneyho Pinea."

Hudebně se Temowo pohybuje na rozhraní jazzu a world music. Několik svých vlastních kompozic doprovází zpěvem, ovlivněným africkými písněmi. „Technicky, rytmicky a stylově dokonalá hra Femiho slouží jako prostředek k spontánnímu a bezprostřednímu muzikálnímu projevu," píší o Femim hudební recenzenti ve světě.

Českolipský koncert začíná v pondělí 8. června ve 20 hodin. Vstupenky k sehnání přímo v klubu.