Už v pondělí 19. listopadu bude zahájen předprodej vstupenek na zahajovací koncert 18. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, který bude současně třetím Koncertem pro Liberecký kraj.

V chrámu Navštívení Panny Marie v Hejnicích, kde se festival představí poprvé ve své historii, se 17. října 2019 uskuteční galakoncert fenomenálního vokálního sexteta The King’s Singers. Ansámbl s padesátiletou tradicí, který zdobí řada prestižních cen včetně Grammy, se v České republice představí v příštím roce pouze na festivalu Lípa Musica.

Koncert bude navazovat na velkolepé světové turné GOLD k 50. výročí existence ansámblu. Nositelé dvou cen Grammy okouzlují publikum nejprestižnějších koncertních síní po celém světě. Vynikají nejen svrchovanou pěveckou virtuozitou, přirozeností jedinečně souznících hlasů, repertoárovou rozmanitostí a vynalézavostí, ale především bezprostředním vztahem k publiku. Ryzí radost z hudby sdílejí s miliony fanoušků napříč kontinenty.

Předprodej vstupenek začne ve festivalové pokladně a on-line na www.lipamusica.cz.

Ve stejný den odstartuje i předprodej vstupenek a abonmá na druhý ročník cyklu komorních koncertů s názvem Českolipský kruh přátel hudby, který nabídne šest koncertů významných i začínajících českých umělců od ledna do června příštího roku na různých místech České Lípy.

Leitmotivem připravovaného koncertního cyklu by mohlo být heslo Lípa Musica České Lípě. Všech šest hudebních zastavení bude totiž hostit místo, odkud festival pochází, tedy Česká Lípa. Konkrétně se bude většina akcí konat v místním Centru textilního tisku, které se ukázalo být po několika zprodukovaných koncertech uplynulých ročníků festivalu ideálním místem pro hudební produkce a setkávání komorního rázu.

V rámci podpory rozvoje kulturního života a snahy přispět k záchraně významné kulturní památky v České Lípě se jeden koncert uskuteční v kostele Mistra Jana Husa. Závěrečný koncert se jako v loňském roce uskuteční v Městském parku.