Nebezpečnou prázdninovou aktivitu si parta dětí vymyslela na středeční odpoledne. Chlapci ve věku 8 a 12 let si od rodičů půjčili čtyřkolky a sami se projížděli po soukromém pozemku ve Cvikově.

Zarážející na celé věci je, že rodiče obou školáků o všem věděli a policistům řekli, že v tom žádný velký problém nevidí. „K nehodě došlo poté, když čtyřkolky jely souběžně vedle sebe a zavadily o sebe koly. Jedna z nich se rozkolísala, a to mělo za následek pád pasažérky na zem," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Dívka si pádem přivodila hlubokou odřeninu na noze a všichni tak mohou mluvit o velkém štěstí, že karambol nedopadl hůře. „O tom, jak tito kluci tráví prázdniny, jsme vyrozuměli sociální pracovnice," dodala policejní mluvčí. Aby mohli policisté přesně vyhodnotit typ komunikace, na které se nehoda stala, museli o vyjádření požádat Městský úřad ve Cvikově. Na odpověď zatím čekají.

Policisté zatím měli možnost zkontrolovat doklady k čtyřkolce výrobní o objemu 197 kubíků, kterou řídil starší z chlapců. „Podle zákona na takový stroj musí mít řidič oprávnění jako na motocykl a získat ho může teprve jako osmnáctiletý," zdůraznila Baláková. Rodina osmiletého řidiče zatím žádné technické doklady ke čtyřkolce nepředložila. Už teď je ale jisté, že za jejími řídítky také neměl co dělat.