Na dráze se projížděl na tříkolovém vozíku, který se využívá k motorovému paraglidingu.

„Pondělní tragickou nehodu na letišti v Hradčanech dokumentujeme. Zemřel při ní dvaašedesátiletý muž, který utrpěl vážné poranění po havárii tříkolového vozíku takzvané krosny pro paragliding,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Muž se v době události pohyboval pouze na dráze letiště, nikoliv ve vzduchu. Hmotnost motorové krosny, která se na muže pravděpodobně převrátila, bývá kolem 23 až 28 kilogramů. „Muž byl z letiště transportován do nemocnice, tam však svým zraněním podlehl,“ dodala Baláková.

Nešťastná souhra náhod vedla k tragické události na letišti v Ralsku, kde v pondělí v podvečer zemřel muž. Zdroj: SDH Mimoň

V tomto měsíci to bohužel není jediná oběť paraglidingu. Minulý týden ve středu se během evropského šampionátu v motorovém paraglidingu u Břeclavi zřítil jeden z účastníků.

„Byl nalezen na poli, kde nejevil žádné známky života. Snahy o oživení byly marné. Bohužel zemřel,“ řekla operátorka záchranné služby Dagmar Kellnerová. Co je příčinou závodníkova pádu a z jaké výšky se zřítil, zůstává zatím bez odpovědí. Zjišťuje je letecká inspekce a policie.