Nehodu, která si vyžádala dva lehce zraněné, způsobil v sobotu kolem poledne řidič modrého auta, který nebezpečně předjížděl. Ke karambolu došlo před Českou Lípou ve směru od Stružnice. Neznámý řidič předjel na plné čáře felicii a muže za volantem škodovky donutil strhnout volant prudce doprava. Felicie následně narazila do značky, poté ve smyku přejela přes silnici do levého příkopu a převrátila se na střechu.

„Řidič nezjištěného modrého vozu s registrační značkou začínající na písmeno A na situaci nijak nereagoval a pokračoval ve své jízdě dál," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Podobně se v úterý odpoledne zachoval další neznámý šofér, který projížděl Mánesovou ulicí ve Cvikově ve směru od ulice Boženy Němcové do Havlíčkovy. Nedodržel dostatečný odstup od projíždějící cyklistky a zavadil o ni zrcátkem.

Dívka následně ztratila stabilitu a upadla na silnici, přičemž si se poranila na hlavě, ruce a noze. I tento řidič z místa odjel, aniž by se o ni postaral. „Cyklistka si všimla, že má na bočním okně umístěnou interiérovou sluneční clonu s motivem pohádkového Shreka," doplnila mluvčí.

Podle policie se jednalo se o užitkové vozidlo v tmavě modré barvě (typově podobné například vozidlu Citroen Berlingo),

Policisté žádají případné svědky popsaných nehod, aby kontaktovali linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR a pomohli objasnit jejich průběh a v neposlední řadě i vypátrat oba řidiče.