Ani výstřely šoféra nezastavily. Divoká jízda skončila až v Březovicích na Mladoboleslavsku, kde muž za volantem nezvládl řízení a narazil do sloupu. Proč ujížděl, bylo záhy jasné. Byl pod vlivem drog a seděl v kradeném autě.

Honička začala dvacet minut po čtvrté hodiny ráno, kdy se policisté z Doks snažili zastavit octavii mířící po Staré Poštovní cestě z Oken na Bezděz. Na opakované výzvy k zastavení šofér nereagoval, hlídce bránil v předjetí a uháněl dál i přes několik varovných výstřelů. „Toto jeho chování policisté již vyhodnotili jako bezprostředně ohrožující a směřující ke způsobení dopravní nehody, která by mohla ohrozit jejich zdraví a život," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Vzhledem k tomu, že se pronásledovaný řidič blížil k obci, kde by mohl ohrozit zdraví a životů dalších lidí, obrátili policisté služební zbraň přímo proti vozidlu. Zasáhli ho třikrát. Bez efektu. „Řidič vůbec nereagoval a nebezpečnou jízdou pokračoval až do obce Březovice v okrese Mladá Boleslav, kde nezvládl řízení a narazil s vozidlem do betonového sloupu elektrického vedení," popsala Sochorová.

Dříve než zraněný šofér putoval do jedné z pražských nemocnic, provedli policisté ze vzorku potu na jeho čele orientační test na drogy. Ten ukázal pozitivní výsledek na látku amfetamin. Zda řídil i pod vlivem alkoholu, ukáže až výsledek rozboru nařízeného odběru krve v nemocnici. Hlídka dále zjistila, že muž má v současné době také vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel.

Kradl na Mělníku?

Navíc vozidlo Škoda Octavie, ve kterém před policisty ujížděl a následně ho také naboural, bylo během této noci odcizeno v Mělníku. Majitelka vozu ovšem nic netušila. Tuto informaci jí oznámili až policisté, kteří vše prověřovali.

Kolika obvinění se čtyřiatřicetiletý muž za svou páteční zběsilou jízdu nakonec dočká a kde stane před soudem, zatím není jasné. Neuposlechnutí výzvy řeší policisté z Doks, krádež auta jejich kolegové v Mělníku a nehodu dopravní inspektorát v Mladé Boleslavi.

„Při služebním zákroku a použitím služební zbraně ke zranění tohoto řidiče či jiných osob nedošlo," doplnila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.