Na více jak dvě hodiny byla v úterý dopoledne uzavřená silnice I/9 v Zahrádkách. Krátce před půl desátou se tu srazila dvě osobní a jedno nákladní auto. Nehoda si vyžádala dva zraněné.

Na místě zasahovali hasiči, záchranáři i policie, která dopravu na frekventované silnici z Lípy na Mladou Boleslav odkláněla přes Provodín nebo Zahrádky přibližně do dvanácti hodin.

„Ve směru od České Lípy na Doksy projížděl přes Zahrádky řidič osobního vozu Opel Corsa a ze zatím nezjištěných důvodů vjel v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním autem Iveco," popsala nehodu českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Náraz malého opla odmrštil zpět, kde se ještě střel se Škodou Octavia jedoucí také od České Lípy.

Hasiči poskytli zraněním první předlékařskou pomoc. „Jednoho z řidičů museli z havarovaného vozidla vyprostit bez pomoci hydraulických nástrojů," doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Podle mluvčí záchranné služby Lenky Moravcové zdravotníci ošetřili a do českolipské nemocnice odvezli dva lidi. „Oba byli při vědomí. Utrpěli lehčí zranění, jeden hrudníku, druhý hlavy," dodala. Další dvě osoby byly po prohlédnutí zdravotníky ponechány na místě.

Vyprošťovaný řidič z osobního automobilu cestoval společně se svým psem, o toho se během zásahu starali hasiči. Jednotka zajistila vozidla proti případnému požáru a zasypala uniklé provozní náplně sorpčními látkami.