Nedaleko Kamenického Šenova se čelně střetla dvě protijedoucí auta, třiapadesátiletý řidič jednoho z nich na místě podlehl těžkým zraněním, v druhém voze byli dva lidé zraněni. Do českolipské nemocnice zdravotníci převezli čtyřiatřicetiletého muže a o tři roky mladší ženu.

"Nehoda se stala po šesté hodině ranní. Řidič Volkswagenu Golf jedoucí od Kamenického Šenova na Prácheň vyjel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s BMW," popsala nehodu mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Řidič golfu byl na místě mrtev, ve BMW vyvázla posádka jen se zraněním. "Co bylo příčinou nehody se zjišťuje," dodala Baláková. Dopravu na hlavním tahu od Nového Boru na Děčín řídila policie a motoristé museli počítat se zdržením.

Nehoda nebyla v Libereckém kraji jediná, silnice totiž vlivem ochlazení namrzají. Teploty místy klesají až k devíti stupňům pod bodem mrazu a je skoro jasno. Hlavní tahy jsou většinou holé a vlhké a mohou namrzat.

Před ledovkou varují silničáři i na rychlostní silnici 10 z od Turnova na Prahu u Příšovic, kde na silnici vytéká z vedlejší komunikace voda a namrzá, motoristé by tam měli zpomalit. Na náledí havarovalo i osobní auto v Minkovické ulici v Liberci.

Bourali na namrzlých silnicích

Náledí potrápilo v závěru uplynulého týdne řadu řidičů. V neděli ráno nezvládl průjezd zatáčkou před Svorem řidič nákladního vozu, který vyjel do příkopu. Z karambolu vyvázl šofér bez zranění, na jeho kamionu však zůstala škoda za 600 000 korun.

Dvě lehká zranění si vyžádala nedělní srážka dvou aut, ke které došlo mezi Starými Splavy a Jestřebím. Dvacetiletý řidič renaultu dostal na náledí smyk a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s peugeotem.