Dopravních nehod ale přibylo, podle informací z denních statistik jich policie za 12 měsíců loňského roku řešila 4058, což bylo o 169 víc než v předcházejícím roce. Také škody způsobené při haváriích jsou vyšší, loni přesáhly 187 milionů korun.

Nejtragičtější loňská nehoda se stala 10. srpna. Opel Corsa při odbočování na silnici u Dolní Řasnice na Liberecku narazil do stromu. Na následky zranění zemřeli tehdy dva spolujezdci, dvacetiletá žena a devatenáctiletý muž. Oba museli ze zdemolovaného auta vyprošťovat hasiči, i přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehli. Devatenáctiletý řidič vyvázl s lehkým zraněním.

V celém Česku zemřelo podle předběžných informací policie 556 lidí, což je nejnižší počet úmrtí za více než pět desítek let. Meziročně je to o 104 mrtvých méně. V prosinci bylo mrtvých 52, což bylo o pět méně než v prosinci 2015. ČTK to již dříve řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Definitivní statistiku a detailní analýzu podle něj policie zveřejní na tiskové konferenci 6. ledna.