Na jedné straně boje o postup do 1. ligy, ve kterých zatím vítězně pokračují českolipští Démoni a na straně druhé, boje o sestup, v nichž válčí „Fazole“. Liga ještě nekončí, poslední zápasy mohou rozhodnout o všem.

F.A.Zole Č. Lípa - Boca Chotěboř 7:4 (5:2)

Poslední zápas, který „Fazole“ sehrály na hřišti Kadaně, bylo zapotřebí odčinit. Stalo se. Taktika, se kterou Českolipští nastupují do posledních domácích utkání, zatím stále vychází. Opět totiž dokázaly vstřelit během několika minut pár rychlých branek, které jim zajistily minimálně morální výhodu, se kterou dokázaly kontrolovat zbytek utkání.

Již v úvodní minutě utkání se trefil domácí V. Brož 1:0. O několik minut poté dokázal aktivní hru „Fazolí“ korunovat také spoluhráč Burian a bylo to rázem o dvě branky. Burianovi nahrával Havlásek, jenž se výborně dokázal uvolnit na polovině hřiště. Poté se tempo hry poněkud vyrovnalo, ovšem Chotěboř na rozdíl od „Fazolí“ nedokázala šance proměňovat.

Třetí gól mohl za domácí přidat Souček, jenže gólman Chotěboře předvedl parádní „robinsonádu“ a míč vyrazil na roh. Na druhé straně se předvedl také brankář domácích Chadraba, když musel likvidovat některé slibné šance hostí. Ovšem na Čapkovu střelu z 10. minuty byl již krátký, hosté snižovali na rozdíl jedné branky.

Domácím muselo zatrnout hlavně o necelou minutu později, jelikož bylo skóre zápasu rázem 2:2, tentokrát přešel přes českolipskou obranu Kratochvíl, který skóroval z úhlu. Odpověď však bleskově vytáhl domácí Z. Brož, přesnou střelou k tyči nedal gólmanovi šanci.

V 15. minutě mohly „Fazole“ navýšit vedení, jenže ani na dvakrát hostujícího brankáře nepřekonal Kočí. Nicméně o dvě minuty později čtvrtou branku zařídil Vodrážka. Ten si nejprve počkal na pohyb hostujícího gólmana, kterého pak prostřelil k levé tyči. Ten samý hráč byl také o celých patnáct vteřin později u pátého domácího gólu. Seběhl si ze strany a s míčem zamířil přesně do pravého rohu branky. První dvacetiminutovka tak skončila o tři branky lépe pro „Fazole“.

Druhá polovina zápasu byla také gólově vydatná, divákům nabídla hned čtyři brankové momenty. Ve 23. minutě již na 6:2 zvyšoval po rozehrávce prudkou střelou pod víko Vodrážka, který si zajistil hattrick zápasu. Chotěboř se ale nevzdávala, naopak chtěla skóre utkání ještě zdramatizovat. Ve 25. minutě snižoval gólem z úhlu Doležal. Na druhé straně mohl gólem přispět Šídlo. Kapitán Havlásek ho totiž našel pasem přes celé hřiště, Šídlo bohužel trefil jen gólmana.

Utkání domácím zkomplikoval ve 32. minutě ještě hostující Somerauer, když si nejprve pohrál s obranou a poté tečovaným obloučkem snižoval na rozdíl dvou branek.

Chotěboř se sice nevzdávala vidiny dalších branek, jenže se sama připravila o možný bod z utkání. Doplácela na nepřesné nahrávky a hlavně na dobrou defenzivu „Fazolí“. V závěru sice hosté zkusili také hru bez brankáře, ta jim ovšem vynesla jen inkasovanou branku. Trefil se V. Brož. Zápas tedy skončil v poměru 7:4 pro „Fazole“, které si zajistily důležité tři body.

„Dnes to byl existenční zápas, hrálo se o všechno a my zkrátka museli vyhrát. Kadaň nám v posledním zápase udělala trochu čáru přes rozpočet. Otázkou je teď vývoj dalších utkání, my samozřejmě budeme bojovat do posledního kola,“ komentoval utkání českolipský trenér Jiří Ort.

Góly: 1. a 39. V. Brož, 4. Burian, 13. Z. Brož, 17., 18. a 23. Vodrážka 10. Čapek, 11. Kratochvíl, 25. Doležal, 32. Somerauer.

F.A. Zole: Chadraba Šídlo, Havlásek, Z. Brož, V. Brož, Vodrážka, Burian, Souček, Kočí.

Daniel Mayer