Ten páteční večer v nové sportovní hale u Ploučnice patřil českolipským futsalistům. Celek FC Démoni odstartoval nový ročník ve 2. lize parádním způsobem: nebezpečnému Písku nasázel 10 gólů!

FC Démoni - Česká Lípa Písek 10:2 (3:2)

Přitom první minuty vůbec nenasvědčovaly tomu, že by hosté z FC TEX-COLOR odjeli domů s dvouciferným debaklem. Už ve 4. minutě se totiž z trestného kopu prosadil Jan Kubeš a gólman Michálek byl bezmocný 0:1.

Hostitelský celek rozjížděl své tempo pomalu. Karel Kaňkovský nejprve orazítkoval konstrukci, avšak ten samý hráč v 10. minutě po přihrávce od Kulhy srovnal na 1:1, čímž odstartoval svůj zápasový gólostroj. Ten se zastavil na čísle 6! „Ne, fakt ještě nikdy jsem šest gólů v zápase druhé ligy futsalu nedal. Až nyní v pátek. A pochopitelně jsem za to moc rád," usmíval se čtyřiadvacetiletý fotbalový univerzál.

Jak on sám první duel s Pískem viděl?

„Začátek byl docela nervózní, prohrávali jsme, ale potom si naše hra sedla a skóre jsme během pár minut otočili." A byl to právě Karel Kaňkovský, kdo po přihrávkách od svých spoluhráčů (Kulha, Soukup) změnil skóre na 2:1, aby sám nekompromisně z trestného kopu z 18. minuty definitivně paralyzoval snahu Písku a zvýšil na poločasových 3:2.

„Soupeř to byl opravdu hodně těžký. I přes konečný výsledek 10:2 totiž prokázal vysoké kvality myslím si, že v letošní sezoně bude hrát na předních pozicích," vyjádřila svůj názor páteční hvězda futsalového FC Démoni.

Karel Kaňkovský pak pouhých 17 hodin po utkání musel být připraven na velký fotbal čekal jej zápas v rámci krajského přeboru mužů: Arsenal Česká Lípa vs. Košťálov.

„Odehrál jsem celé utkání, ale fyzická únava na mně znát asi byla," přitakal úsměvem, a na poznámku Deníku, zda by za tím nemohla být oslava po pátečním dvojnásobném hattricku ve 2. lize za Démony, reagoval: „Ne, v pátek jsem nic neslavil, připravoval jsem se na velký fotbal. Ale přiznám se, že v sobotu to pak byla dvojnásobná radost z toho, že jsem byl u dvou vítězství České Lípy."

Českolipský Arsenal vyhrál nad Košťálovem 2:1 a v průběžné pořadí KP si nadále drží první místo.

F.A. Zole, druhý zástupce České Lípy ve 2. futsalové lize, prohrál v Ústí nad Labem. Combix UL - F.A. Zole ČL 8:1 (4:0).

Branky: 10., 13., 18., 33., 35. a 39. Kaňkovský, 22. Buryán, 34. Bejda, 40. Mikysa, 40. Soukup - 4. Kubeš, 16. Reidinger. Rozhodčí: Čurda - Černý. Diváků: 100.
FC Démoni: Michálek - Bejda, Kaňkovský, Kulha, Buryán, Jäger, Soukup, Paleček, Mikysa. Trenér: Karel Kruliš.