I díky střelecké formě Honzy Havláska zvítězili 4:2 a posunuli se na průběžnou třetí příčku.

F.A. Zole Česká Lípa - Dalmach Turnov 4:2 (2:1)

Úvodní čtvrtina zápasu mnoho zajímavých situací nepřinesla a první gól padl až v 8. minutě. Brankář Chadraba našel výhozem uprostřed hřiště Vojtu Brože, jenž s míčem vyrazil dopředu po levé straně a přesnou střelou zajistil F.A.Zolím vedení. V 18. minutě Turnov zakombinoval na polovině domácích a Pařízek zakončoval prakticky do prázdné branky.

Jestliže se však domácí mohou v úvodu sezóny na něco spolehnout, pak je to střelecká forma Honzy Havláska. Když hosté nasbírali pět akumulovaných faulů a přidal ještě jeden navrch, míč si postavil právě Havlásek a nekompromisně vrátil domácím vedení. A protože se tak stalo v 19. minutě, zároveň stanovil poločasový výsledek 2:1.

Hned zkraje druhé půle se předvedl znovu Havlásek, když po přihrávce Zdeňka Brože za obranu zamířil do mezery mezi nohama turnovského brankáře Prokopce. Turnov v minulých sezónách nepatřil mezi oblíbené soupeře F.A.Zolí, ale zdá se, že toto prokletí je zlomeno. Domácí měli vývoj utkání pod kontrolou.

Turnov se v závěru pokoušel o power play, avšak stejně jako v prvním poločase sbíral jeden faul za druhým a nabídl českolipskému mužstvu možnost kopnout si penaltu. Nikoho nepřekvapilo, že se k ní postavil Havlásek , jenž dal svou třetí branku v zápase. Hostí snížili ve 39. minutě Hurtem, který ze střední vzdálenosti poslal míč po zemi do sítě, ale nic se již nezměnilo na tom, že všechny tři body zůstanou po v České Lípě.

F.A.Zole vyhrály potřetí v řadě a v tabulce jim patří třetí místo za Mělníkem a Ústím nad Labem.

V příštím kole je čeká krajské derby v Liberci se Slavií TU, na kterou mají dvoubodový náskok, a pak domácí zápas s Arsenalem Benešov. Ten se odehraje v pátek 1. listopadu od 20.30 ve Sportovní hale v České Lípě.

Branky za domácí: Havlásek 3, Brož V. Sestava F.A. Zole: Chadraba - Havlásek, Vodrážka, Kočí, Brož Vojtěch, Brož Zdeněk, Souček, Válek, Burian.

Michal Prokop