Jak už Deník informoval, jedná se o nepřetržité basketbalové utkání o titul Maratónského krále roku 2009. Akce se koná ve sportovní hale u ZŠ v Zákupech, začíná dnes v 7 hodin srazem a registrací účastníků a úvodní rozskok přijde na řadu v 8.00.

„Konec maratónu je naplánován na dvacátou hodinu, ovšem budou-li účastníkům v tuto hodinu ještě zbývat síly, lze utkání prodloužit a překonat rekord z předešlého ročníku,“ říká za pořadatele této akce Michal Prokop a dodává, že by se organizátoři znovu chtěli připojit k charitativní akci Každý koš pomáhá, která se pod patronací České televize zaměřuje na podporu azylových domů.

Hráči, předem přihlášení či volně příchozí, budou rozlosováni do dvou týmů, které budou barevně rozlišeny dresy s logem maratónu.

Po posledním koši a závěrečném hvizdu bude následovat neméně důležitá část akce, a sice společenský večer s rozborem předvedených výkonů, hudbou, tancem a dostatkem osvěžujících nápojů a vybraných pochutin.

Podrobné informace zájemci najdou na webové stránce AASČ aasc.wz.cz. Startovné činí 200,– Kč a platí se na místě v den turnaje.