Pokud se radikálně nezmění počasí, uskuteční se v sobotu tradiční závod v běhu na lyžích s názvem Polevské štafety. Deník o tom informoval Jan Šmíd z lyžařského oddílu SKI Polevsko.
Podle něj byly ve čtvrtek sněhové podmínky pro běžecké lyžování výborné. „Vše ale bude záležet na vývoji počasí. V pátek budeme nahazovat sníh na místech s nízkou sněhovou pokrývkou, aby bylo možné okruh v sobotu strojově upravit.“
Polevské štafety jsou prvním a pravděpodobně i posledním závodem v letošní sezoně v běhu na lyžích. Závodí se v tříčlenných mužských, ženských nebo smíšených štafetách klasickou technikou. Nezáleží tedy jenom na jednotlivci, ale i na síle a připravenosti celého týmu. Pro ženy bude přichystaný okruh 3x 3 km, pro muže a smíšená družstva dva okruhy, tzn. 3x 6 km.
Prezentace závodníků bude v sobotu od 8 do 9.30 hod. na OÚ Polevsko. Hromadný start je v 10 hodin z Jedličné. Startovné pro celou štafetu činí 150,- Kč, vyhlášení vítězů proběhne ve 12 hodin.
Na Polevské štafety bude navazovat recesistický závod „Přeškavská rozhoďdržka“ v Prysku ve sjezdu na jakémkoliv kolesovém stroji s lidským pohonem. Start bude ve 13 hodin. Akci pořádá Aleš Gregor z Bikebase.