Pořadatelé ze SKI Polevsko doufají, že se počasí uklidní a budou moci kvalitně upravit běžecké okruhy. Údržbu tratí komplikuje především silný vítr a sněžení, protože po projetí skútru stopy hned zmizí pod vrstvou nového sněhu. Pořadatelé se ale nenechají odradit a závod uspořádají za jakéhokoliv počasí na upravených tratích.

Ze čtyř zimních závodů, které se konají na Novoborsku v Lužických horách, jsou Polevské štafety jistě „třešničkou na dortu“. Toto rčení se vyplní doslova. Na nejrychlejší štafetu čeká sladká odměna – vítězný dort. Místní štafetový závod na běžkách, to je nejen příjemná zábava, ale i dřina, radost z pohybu i trápení na trati, povzbuzování a fandění i zdravé soupeření. Důležitá je pak nejen taktika, kondička, ale také dobrá „máza“.

Závodní týmy by neměly zapomenout, že přihlásit k závodu se mohou v sobotu 14. 2. na Obecním úřadě v Polevsku od 8 do 9.30 hodin. Hromadný start štafet proběhne v deset hodin z Jedličné – Tannanbergu. Připraveny jsou kategorie mužské štafety, které běží 3 x 10 km. Ženské a dorostenecké štafety budou soupeřit na trati 3 x 5 km.

První tři družstva v každé kategorii se mohou těšit na zajímavé ceny. Vyhlášení vítězů s předáním odměn proběhne ve 13 hodin na Obecním úřadě na Polevsku. Pokud tedy máte ve svém okolí další dva běžkaře, kteří se nebojí postavit na start Polevských štafet v běhu na lyžích, přijeďte tuto sobotu na Polevsko. Určitě nebudete litovat.

Činností běžkařů ze SKI Polevsko není jen pořádání závodů na běžkách. Na jaro se můžete těšit na závod v běhu s názvem Polevský běh lyžařů. 8. srpen bude patřit Kytlickému minitriatlonu.