Prvního letošního turnaje z oblíbené série Olympia bowling cupu se zúčastnilo 35 hráčů, z toho 8 zástupkyň něžného pohlaví.
Soutěž začala tradičně už pátečními rundami a pokračovala nedělním závěrem. Po pátečním klání se usadila v čele L. Germanová, která na špici vydržela až do semifinále. Po těchto tříkolových kvalifikacích a opravném re-entry se do dvoukolového semifinále kvalifikovalo 16 nejlepších.
Kvalitu turnaje potvrdilo už v kvalifikaci 18 dosažených dvoustovek. Nejlepší z nich měla hodnotu 258 bodů a znamenala nejen rekord turnaje, ale i rekord na jedné z místních drah. Tento supervýkon se podařil J. Čechovi, jednomu z několika hráčů, kteří hrají excentrickou koulí. Tento výkon nastartoval bowlera k posunu na nejvyšší příčky.
Po semifinále se vyhoupl do čela domácí M. Oliva, ale na paty mu šlapali J. Čech a P. Frola, jenže ani ostatní soutěžící nebyli bez šance. To dokázal ve dvoukolovém finále hraném od nuly J. Kraus, který se po kvalitním výkonu probojoval z 6. místa až na celkové druhé místo. Třetí příčku nakonec uhájil M. Oliva a zaslouženým vítězem se stal liberecký Jaromír Čech. Nejlepší ženou se nakonec stala celkově šestá L. Germanová z České Lípy. Čulibrkem turnaje se stala začínající hráčka L. Steckerová.
Další turnaj této série se koná za měsíc. Tuto pauzu, ale vyplní oblíbený Mix Cup, který se koná v neděli 3. března od 10 hodin v České Lípě.
Pořadí úvodního kola: 1. J. Čech 425 bodů, 2. J. Kraus 407, 3. M. Oliva 402, 4. P. Frola 349, 5. J. Zimandl 344, 6. L. Germanová 323, 7. A. Šamšová 319, 8. Lad. Balek 287.

Další zprávy z regionu najdete zde