Dalšími dvěma koly pokračoval 7. ročník populární Českolipské amatérské bowlingové ligy (ČlABL). A opět se na drahách Relax centra hotelu Olympia děly věci.
Hlavní událostí byl nový rekord bowlingu, který se podařilo zlepšit o 2 body na 277 bodů B. Lojkovi (Shark Team). „Domnívám se, že tyto výkony naznačují, že se snad brzo, a to asi hlavně v podání hráčů hrajících excentrickými koulemi, dočkáme dosažení 300 bodové hranice, snu každého bowlingového hráče,“ přemítá ředitel ČLABL Ladislav Balek.
Odehrané zápasy 1. ligy nezměnily pořadí na čele tabulky, stále vedou Hawks a Sportlife (8 bodů). „A právě jejich vzájemný souboj v úvodu příštího týdne naznačí, kdo si zajistí vedoucí pozici.“
Většina zápasů 3. a 4. kola byla velmi vyrovnaná a rozhodovalo se o konečném výsledku až v posledních hodech. „Obzvlášť zajímavý byl závěr zápasu mezi Tigers a stále se zlepšujícím Tipsportem. Zde rozhodl o vítězství Tygrů o 6 bodů doopravdy poslední hod Buchnara. Právě Tipsport spolu se Sharkem jsou zatím v 1. lize stále bez vítězství,“ doplnil dále L. Balek.
Ve 2. lize si mužstvo Eagles upevnilo vedoucí příčku a je jasné, že to myslí vážně s návratem do 1. ligy. V závětří čekají na svou šanci šestibodové týmy Sosnové a Ajeta. Zde už je bez bodového zisku jen nováček soutěže Čeltéčko, který se stále zlepšuje. Druhý nováček soutěže, Zelenáči ze Cvikova, se dočkal prvního vítězství, když v zajímavém souboji porazil mužstvo ABC.
V žebříčcích jednotlivců došlo jen ke kosmetickým úpravám. Mužům vládne neotřesitelně M. Oliva (Hawks), druhý je zatím nový rekordman B. Lojek, těsně následován Š. Skrbkem (Hawks). U žen stejně jako u mužů je v čele žebříčku suverénně A. Šamšová (Sportlife). Na druhé příčce je S. Mišková (Bowl. bar), na kterou ztrácí jen pár bodů třetí R. Krausová (Sportlife).
„Zatím bylo odehráno 32 zápasů. Bylo v nich shozeno skoro 80 tisíc kuželek a postaralo se o to svorně 62 mužů a 30 zástupkyň něžného pohlaví,“ konstatoval L. Balek.