Výborný taktický výkon okořenili autoři dvou branek Marek Dzierža a Kamil Bříška. V neděli může toto vítězství potvrdit v domácí bitvě s Otrokovicemi.

Utkání odstartovalo pro Českou Lípu výborně. Přečíslení Ekla s Dzieržou zakončoval druhý jmenovaný do prázdné branky a ve třetí minutě se tak svěřenci trenérky Lenky Bartošové radovali z premiérové trefy v nejvyšší soutěži. Pak Ostrava podle očekávání zvýšila tempo a dočkala se i vyrovnání, když se prosadil Trulík.

Nerozhodný stav vydržel jen pár chvil. Nejlepší hráč České Lípy Dzierža uvolnil Legnera a ten se prosadil přesnou ranou. Hosté pokračovali v nebojácném výkonu a odměnou jim byl brzký gól po návratu ze šaten do druhé třetiny. Klobučníka překonal Kamil Bříška a dvoubrankový náskok byl na světě. Ostrava navíc nevyužila přesilovku při vyloučení Spilky, ale kombinace Trulíka s Eichnerem si už cestu do sítě našla. Po druhé přestávce tak Severočeši vedli o jeden gól.

Návrat na palubovku ale tentokrát vyšel lépe Ostravě. Mendrek už po 69 vteřinách dokázal překonat Ponomareva a bylo zase srovnáno. Dobře bránící Česká Lípa ale soupeře v pátečním večeru do vedení nepustila. Naopak. Dobrou šanci měl Bříška, ale z druhé přesné trefy se radoval až Dzierža, jenž třináct a půl minuty před koncem opět dostal svůj tým ve skóre dopředu. Zaskočená Ostrava pak nevyužila ani druhou přesilovku a Hřebřina na druhé straně šikovným odrazem od zad Klobučníka zvýšil už na 5:3.

V závěru se dal očekávat tlak na straně domácích, ale Českolipští mu přiskřípli křidélka poté, co se mezi dvougólové střelce zápasu zapsal i Kamil Bříška, jenž využil přesné přihrávky Jansy. V závěrečné power-play pak hostující florbalisté zkušeně náskok hlídali, za Ponomareva prošla pouze rána Trulíka. Více se už nestalo a cenné tři body tak překvapivě směřovaly do daleké České Lípy.

Lenka Bartošová (trenérka FBC PULLO TRADE): „Zápas byl z naší strany dobře zvládnutý po taktické stránce. Díky tomu, že se nám podařilo vstřelit brzký gól, se nám hrálo velmi dobře. Před soubojem s Otrokovicemi se ještě koukneme na video, podíváme se na některé chyby a pokud je odstraníme, můžeme před domácími diváky pomýšlet na další úspěch. Snad si to společně všichni užijeme.“

1. kolo Tipsport Superligy:


FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FBC PULLO TRADE Česká Lípa 4:6 (1:2, 1:1, 2:3)

Branky: 13. a 60. Trulík, 36. Eichner, 42. Mendrek - 3. a 47. Dzierža, 15. Legner, 22. a 57. Břiška, 54. Hřebřina.
Rozhodčí: Švrček, Waliczko. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Střely na branku: 26:18. Diváci: 271.

Radek Barkman