Podle papírových předpokladů skončily oba zápasy dvou českolipských futsalových týmů v dalším kole 2. ligy.

Českolipský futsalový tým F.A.Zole přivítal v 8. kole 2. ligy (skupina Západ) mužstvo SK Indoss Plzeň. Vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce byli hosté favoritem utkání, a třebaže si připsali výhru, domácí s nimi hráli mnohem vyrovnanější zápas, než se očekávalo.

F.A. Zole Česká Lípa - SK Indoss Plzeň 3:6 (0:2)

Hosté byli od začátku aktivní a dostali se do několika šancí, ale všechny zmařil výborně chytající Kluch. Českolipští odpověděli v 6. minutě, ale Havlásek po přihrávce Brože střílel jen do tyče. Následně neproměnil ani jednu ze dvou příležitostí Vodrážka. Hra se vyrovnala, jenže pak Koc a Forman vstřelili dvě branky hostů, a to ve 14. a 17. minutě. Stav 0:2 vydržel až do poločasu.

Po přestávce se F.A.Zole prezentovaly daleko útočnější hrou, jenže ve 23. minutě zvýšil plzeňský Vnuk na 3:0 střelou po rohu do šibenice. Hned nato se však trefil domácí Kotek a ve 27. minutě se domácí dotáhli na rozdíl jediné branky po gólu Brože. Následně hostující Koc drsně zajel do Havláska a byl vyloučen.

Před vypršením dvouminutové přesilovky ale stihl dostat červenou kartu po druhé žluté také domácí Půlpán. F.A.Zole si vytvořily tlak, avšak bez gólového vyjádření. Zato Plzeň ve 36. a 37. minutě přidala další branky Štrajtem. Hosté potom odvolali brankáře, drželi míč a čekali na konec utkání. Ve 40. minutě skóroval domácí Brož, jenže poslední slovo měli přece jen hosté, když Koc zvýšil na konečných 3:6.

Po osmi kolech jsou F.A.Zole na předposlední jedenácté příčce druholigové tabulky. V pátek 21. listopadu je čeká od 20.30 ve Sportovní hale v České Lípě derby s Démony, kteří se momentálně drží na druhém místě.

Branky: 23. Kotek (Havlásek), 27. Brož, 40. Brož - 14. Koc (Štrajt), 17. Forman (Kasýk), 23. Vnuk, 36. Štrajt, 37. Štrajt, 40. Koc. Rozhodčí: Říha, Cínek.
F.A. Zole Česká Lípa: Kluch - Brož, Havlásek, Kočí, Půlpán, Souček, Vodrážka, Burian, Válek, Poláček, Kotek. Trenér: Aleš Černín.

Arsenal Benešov - FC Démoni Česká Lípa 1:3 (1:0)

Přijeli k zápasu až 20 minut před úředním výkopem, přesto odjížděli s dobrou náladou. Českolipští Démoni, účastník 2. ligy futsalu, porazili 3:1 domácí Arsenal Benešov a posunuli se na druhou příčku. „Dlouho jsme stáli na dálnici D1, proto ten pozdní příjezd. To ovlivnilo úvodní nerozehranost, kvůli které jsme inkasovali první gól," vrátil se k zápasu trenér Karel Kruliš.

Českolipští v I. poločase trefovali konstrukci domácí brány, nebo ruce a nohy gólmana. „Byla to frustrace, ale na druhou stranu jsem od kluků viděl a cítil vnitřní sílu, že nepříznivý stav chtějí změnit," přiznal kouč. Českolipští skóre i díky gólmanu Michálkovi, jenž předvedl několik parádních zákroků, skutečně otočili na 1:3 a mají tři body.

Tento pátek od 20.30 hodin je na programu 9. kola vždy velice pikantní a vysoce prestižní městské derby mezi domácími Démony a „Kluky z lusku". „Cíl? Nepodcenit sílu soupeře, který proti nám tradičně nastoupí v plné síle. Ale na zápas se těšíme, protože zase to bude svátek futsalu v České Lípě," odpověděl Karel Kruliš.

Českolipský deník získal informaci, že domácí tým nastoupí proti „Fazolím" s novou hráčskou posilou Jakubem Synkem, hráčem druholigového fotbalového mužstva FK Varnsdorf, který předtím působil v Mladé Boleslavi a Čáslavi.

„Kuba k nám přichází k na hostování z klubu Torf Pardubice, se kterým hrál i nejvyšší soutěž Chance futsal ligu. Pevně věřím, že dobře zapadne do týmu mezi naše jak zkušené a protřelé Démony, tak i mladíky, kteří nám letos dělají velkou radost ve svém pojetí hry a přístupu," uvedl pro Deník trenér Karel Kruliš.

Městské derby FC Démoni - F.A. Zole začíná v pátek od 20.30 hodin.

Branky: 3. Charvát (Pohorský) - 33. Kaňkovský, 35. Kubelka, 40. Kaňkovský.
FC Démoni Česká Lípa: Michálek - Bejda, Žďánský, Jäger, Kubelka, Švec, Paleček, Kaňkovský. Trenér Karel Kruliš.

Další výsledky 8. kola 2. ligy futsalu:

Gardenline Litoměřice - FK GMM Jablonec 4:3 (1:1)
Combix Ústí nad Labem - Tex-Color Písek 9:5 (6:1)
Boca Chotěboř - Malibu Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
CF Radobýl Litoměřice - Dalmach Turnov 5:2 (2:1)

2. liga futsalu.

Michal Prokop, Radek Valenta