Prohrál pouze třikrát a jednou remizoval (šestnáct výher), v pohodě tak celou soutěž ovládl. Letošní sezona se však v lecčems liší…

Kádr Btýmu juniorů doznal několika změn. Na soupisce se objevilo mnoho nových jmen, většinou jde o nové tváře. Nováčci. A začleňují se precizně. Své debuty si odbyli například Michal Havelka, Petr Fišer, Adolf Chuděj, Daniel Razák nebo Michal Drahozal.

A právě poslední jmenovaný, kterému se neřekne jinak než ,,Drahy'', je nenápadný a nevinný útočník s roztomilým kukučem, který umí soupeřově obraně pořádně zatopit. Nezakládá protiútoky, není tahounem týmu, ale dokáže hrát nebezpečně, nepříjemně i efektivně. Z jeho nápřahů při střelbě jde mráz po zádech. Ne vždy to sice bývají přesné projektily, několikrát se už však ze střední vzdálenosti prosadil.

A zmiňovali jsme-li rychlé začlenění do týmu, je třeba připomenout Jiřího Vlčka. Pohublý rychlík, který většinou zastává práci v útoku, si okamžitě vyžádal pozvánku do juniorského Áčka. Prošel. Stabilními výkony a enormním lepšením své snové formy daleko předčil spoluhráče, kteří s florbalem začínali s ním. Normálně byste řekli, že s týmem trénuje několik let, ale kdepak. Od února.

Comeback vyhlásilo hned trio hráčů. Prvním z nich byl Jan Hřebřina, kterého sužovalo zranění kolene. Přišel na první trénink po přibližně půlroce a druhý den už pálil ostrými do sítě Liberce. A co víc byl povolán na trénink juniorské reprezentace.

K florbalu se také po takřka roce a půl vrátil novoborský obránce Jan Kubelka. I on navázal na svou starou formu, ale svými výkony se blýská zejména za dorostence, kde odehrál většinu utkání.

Třetím hráčem je Filip Brůžek. Důrazný útočník, který se ve svém prvním utkání po návratu senzačně trefil hned dvakrát. Po třech utkáních má na kontě tři branky.

Dario Becci