Za družstvo České Lípy jako první nastoupil Marcel Jirouš, který ve váze do 46 kg slavil zlato. „Se soupeři sice moc práce neměl, ale zase bojoval s mírným handicapem v podobě pohmožděných prstů na pravé noze, které si přivodil na tréninku. Na nohu nemohl pořádně došlápnout, a tak se ji snažil chránit svojí druhou končetinou. V mírném předklonu a trochu pokrčený to však zvládl na výbornou a zranění si neobnovil,“ vysvětloval trenér Michal Vydra.

Po jeho zápasech se prolínaly boje obou českolipských děvčat. Michala Vydrová (57 kg) s Petrou Kašparovou (52kg) se popraly celkem čtyřikrát. „Petře se nepodařilo vyhrát ani jednou, a i když bojovala s nasazením a fyzicky by v pohodě stačila, po technické stránce to bylo málo. Její soupeřky, které byly i o tři roky starší, jí zkrátka nedaly šanci,“ doplnil Vydra a pokračoval: „Michala svůj první zápas zvládla na jedničku a vyhrála ho.

Pak už dopadla jako její kolegyně z oddílu a nevyhrála. V posledním svém zápase dlouho vedla nad soupeřkou z České Skalice, ale věkový rozdíl a technická vypranost sokyně byly proti a minutu před koncem Míša prohrála na ipon v podobě držení na zemi.“

Petr Valeš s Erdenetsetsegem Chinzorigem alias Čendou se sešli ve stejné váze do 66 kg. Oba dva se probojovali do semifinále, kde však shodně prohráli a nastoupili proti sobě v boji o čtvrté místo. Oba opět dostali od trenérů pokyny o férovém boji, který shodně a svědomitě dodrželi. Ze souboje vítězně vyšel Čenda, který Petra udržel na zemi a technikou „kesa gatame“ vyhrál na ipon.

Příští týden mají sraz nejmenší judisté, tedy ti, kteří nastoupili do českolipského oddílu v průběhu září. „Se stejně starými dětmi z Nového Boru si vyzkouší mini turnaj, na kterém se oba kluby dohodly a společně ho pořádají právě v sousedním městě. Vždyť pravé medaile, pravé diplomy a také trochu té turnajové atmosféry jsou přece potřeba,“ dodalo trenérské duo Michal Vydra, Olga Jiroušová.