Na jubilejním 30. ročníku Mezinárodních plaveckých závodů mládeže startovali plavci z 28 plaveckých oddílů ČR, Polska a Německa.
Na závodech se velmi slušnými výkony prezentovala i patnáctičlenná skupina z Plaveckého klubu Česká Lípa: Petr Jech, Jan Kecek, Richard Mígl, Ondřej Olšar, Tomáš Reichelt, Jakub Tauš, Jiří Tauš, Vojtěch Volf, Ondřej Vosála, Nela Jirsová, Adéla Kopecká, Nikol Pekárková, Barbora Szabová, Karolína Szabová a Martina Vlasáková.
Výborně si vedl Ondra Olšar, který stejně jako i mnozí další z PK Č. Lípa musel bojovat se staršími soupeři a díky novým osobním rekordům se umisťoval na předních příčkách a k medailím měl v některých startech opravdu jen krůček. Obsadil čtvrté (200 VZ), dvě pátá (100 VZ a 200 PZ), šesté (200 P) a tři sedmá místa (50 a 100 Z, 100 P).
Do první desítky startovního pole se prosadili i další českolipští plavci – Jiří Tauš, Jan Kecek, Richard Mígl, Jakub Tauš, Ondřej Vosála a Barbora Szabová. Také ostatní plavci podali solidní výkony, ale v některých případech se do první desítky neprobojovali právě díky společné kategorii se staršími soupeři.
Další závody čekají českolipské závodníky v květnu, kdy se budou konat oblastní přebory v Rumburku a Lounech, které jsou zároveň nominací na žákovská mistrovství České republiky.