Na začátku letošní sezóny se cyklisté Sportovního klubu MS AUTO představili zatím na třech závodech.

Prozatím největším úspěchem je třetí místo Rudolfa Reichelta v kategorii mužů nad 40 let, které dokázal vybojovat v nabité startovní listině závodu Bělské vteřina v Bělé pod Bezdězem. Dospělá část týmu se ještě před prvním domácím závodem představí na náročném hromadném klání Terezínská jarní klasika, kde českolipský tým opět pojede především na svého lídra Rudolfa Reichelta.

Jarní časovka s VZP už v neděli

Sportovní klub MS AUTO pořádá tuto neděli v České Lípě Jarní časovku s VZP závod se jede jako časovka jednotlivců a je součástí Českolipského silničního poháru.

Trasa převážně rovinatého závodu zůstává oproti minulým ročníkům nezměněna hlavní kategorie odstartují na výpadovce na Zákupy, v Božíkově odbočí na Srní a zde pak bude závěr celé 18 km dlouhé trasy směřovat k silnici na Zahrádky.

Pro děti a žáky je připravena přiměřeně krátká trasa, kterou účastníci absolvují formou hladkého závodu. Pořadatelé vypsali soutěžní kategorie také pro hendikepované cyklisty a handbikery.

Prezentace závodníků proběhne v restauraci Stará Lípa od 8.15 do 9.30 hodin. Start dětských kategorií je naplánován na 9.45.

Partnery závodu jsou město Česká Lípa a VZP ČR. Pojištěncům VZP doporučujeme vzít s sebou kartičku pojištěnce, budou pak mít slevu na startovném.

Josef Semerád