Sportovní klub MS AUTO připravil pro příznivce cyklistiky již 12. ročník oblíbené časovky do vrchu, nesoucí název Českolipské Kozly. Závod se jel za úmorného vedra, které ale nezastavilo celkem 57 cyklistů, kteří se do České Lípy sjeli z různých koutů naší vlasti.Na dospělé kategorie čekala trasa o délce 8,2 km, s cílem na vrcholu kopce v obci Taneček. Pro mládežnické kategorie byly nachystány zkrácené tratě, ve variantách dle věku.

Program otevřel souboj dětí do 10 let na rovinaté trati o délce 1 km. Hned po startu získala převahu a rozhodující náskok dvojice Lucie Valešová a Martin Semerád. Nakonec ve stejném pořadí projeli i cílem. Za nimi, s odstupem, vybojovala třetí místo usměvavá devítiletá Julie Frydrychová, a pak dojížděli do cíle další členové této nejmladší kategorie.

MS Auto dominoval

Lucie Valešová z pořádajícího oddílu projevila velké odhodlání a postavila se také na start dalšího závodu, kterým byla trať o délce 2,2 km. Spolu s ní odstartovali i žáci. Tento závod byl dramatický do posledních metrů. Krásný spurt o první místo v prudkém stoupání předvedli týmoví kolegové z CK Slavoj Terezín, Martin Čepek a Václav Papík. Nakonec cílovou čáru proťal jako první Václav Papík v modrém dresu tradičního cyklistického klubu. Jen s malým odstupem za nimi sprintovala o třetí místo dvojice domácích žáků, Miloš Holec a Adam Janda. Nakonec byl o délku kola rychlejší dvanáctiletý Holec.

Vedro a protivítr na otevřené pasáži do Kvítkova a hřebeni v Kozlech dával tušit, že historický rekord (0:14:58 hod.), který loni vytvořil Kryštof Bogar, zůstane nepřekonán. Přesto byl souboj na hlavní trati zajímavý, když nechyběla spousta špičkových vrchařských výkonů.

Před startem by odborník mohl za aspiranta nejrychlejšího času pasovat někoho z trojlístku Jan Valeš (Bohemie Nový Bor), Jan Matoušek (Eleven team Příchovice) a Tomáš Malík (SSC Železný Brod). Nakonec trať v čase 0:15:46 hod. prolétl nejrychleji Tomáš Malík, který vsadil na časovkářské nástavce na řídítkách, které mu pomohly v rovinatějších pasážích tratě. Malík, který je v civilním povolání hasičem, jezdí ve skvělé formě a neustále zvyšuje svoji výkonnost.

Na trati se představila v dobré formě i početná ekipa závodníků pořádajícího klubu. Po ovládnutí dětské kategorie a úspěchu žáků soutěžilo dvanáct cyklistů a cyklistek MS AUTO na hlavní trati.

Kategorii dívek (15 18 let), stejně jako kategorii juniorů, zcela jasně opanoval domácí SK. Mezi dospělými medailová umístění vybojoval Rudolf Reichelt a Miroslav Hanus a dobré časy zajeli i Josef Semerád a Tomáš Bek.

Chystají další akce

Další akce cyklistů MS AUTO následují. Již o tomto víkendu startují Petr Nováček, Vladimír Novák a Josef Semerád na dvoudenním MČR masters v Sokolově, kde usilují o úspěch v časovce jednotlivců a dvojic. Zejména Novák patří k favoritům své kategorie. Týden nato se celý tým představí „doma" v rámci Maratonu a jedním z vrcholů první poloviny sezony bude Časovka družstev na konci června. Tyto dva závody jsou započítávány do Českolipského silničního poháru.

Pořadí závodu Českolipské KozlyMuži 19-29 let: 1. J. Matoušek (Eleven team Příchovice), 2. P. Živný (KCL Kooperativa Liberec).
Muži 30-39 let: 1. T. Malík (SSC Žel. Brod), 2. M. Kubíček (Cyklo ski Žitník), 3. M. Živný (KCL Kooperativa Liberec).
Muži 40-49 let: 1. J. Valeš (Bohemie Nový Bor), 2. R. Reichelt (MS AUTO), 3. R. Beneš (BMC), 4. J. Semerád, 8. P. Nováček (oba MS AUTO).
Muži 50-59 let: 1. J. Peterka (Česká Lípa), 2. M. Prokop (D. Podluží), 3. O. Svoboda (Preciosa bike).
Muži nad 60 let: 1. A. Ježek (DNT Chomutov), 2. M. Hanus (MS AUTO), 3. O. Slaměný (Sauer Žandov).
Junioři: 1. M. Svoboda, 2. M. Német, 3. M. Munzar, 4. T. Reichelt, 5. R. Kuchařík (všichni MS AUTO).
Ženy do 39 let: 1. T. Mikulová (Cyklo ski Žitník), 2. I. Slaměná (AC Česká Lípa)
Ženy nad 40 let: 1. H. Prokopová (D. Podluží).
Dívky 15-18 let: 1. N. Pekárková, 2. A. Kopecká (obě MS AUTO).
St. žáci: 1. D. Nováček (MS AUTO).
Ml. žáci: 1. V. Papík, 2. M. Čepek (oba CK Slavoj Terezín), 3. M. Holec, 4. A. Janda (oba MS AUTO), 5. D. Červíček (Team Louny).
Děti do 10 let: 1. L. Valešová, 2. M. Semerád, 3. J. Frydrychová, 4. Š. Holcová, 5. J. Křenčilová, 6. K. Křenčilová (všichni MS AUTO), 7. L. Červíčková (Team Louny), 8. T. Pekárková, 9. L. Frydrych (oba MS AUTO).

Josef Semerád