Bravo, povedlo se! Démoni navázali na bodový zisk z Brna (2:2) a v domácí premiéře Varta fusal ligy porazili ve šlágru 2. kola nedalekého mělnického rivala 10:7. Českolipští, kteří chtějí zaútočit na play off, drží po nastřílené desítce mezi elitou neporazitelnost! Čtyřmi góly a jednou asistencí se blýskl ve výběru vítězů skvělý Ondřej Havrda.

„Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře, od začátku jsme tahali za kratší konec. Díky svým chybám jsme pustili soupeře do vedení. Ale síla a morál nás dovedly ke třem zaslouženým bodům,“ uvedl pro klubový web trenér domácích Karel Kruliš.

Domácím hráčům začátek zápasu skutečně příliš nevyšel, už v polovině šesté minuty prohrávali 0:2. Nejdříve se trefil Vokoun z poloviny hřiště a za čtvrthodinku doklepával do prázdné brány Šuba. Domácím se do konce první půle podařilo alespoň snížit. Autorem gólu na 3:4 byl Havrda.

Divize B, fotbal, Brandýs nad Labem, Arsenal Česká Lípa. Foto: Jaroslav Marek
Arsenal vedl, ale doma se Souší nakonec 1:2 prohrál. V derby nedal penaltu

Jestliže Démoni vstupovali do druhého poločasu s cílem co nejdříve vyrovnat, plány jim zhatil hned v první minutě po brejku Šuba – 3:5. Mělník vedl ve 27. minutě 6:5, avšak o pět minut později Havrda proměnil střelou po zemi k tyči pokutový kop a vyrovnal na 6:6.

Do vedení mohl dostat Démony Zapletal, ale vyloženou šanci spálil. Brzy ho však zastoupil opět Havrda – 7:6. Domácí přidali další tři trefy a o výsledku bylo rozhodnuto. Hostům se už jen na konci zápasu povedlo snížit na 10:7.

„Dnes jsme chtěli napravit zbytečnou prohru 5:6 s Libercem z minulého týdne. A opět jsme si zápas prohráli ve druhém poločase. První poločas jsme odehráli velice dobře, přesně tak jak jsme si řekli. Vytvořili jsme si velké množství šancí, dali čtyři branky a poločas vyhráli 4:3. Ve druhém poločase jsme po sedmi minutách měli na kontě pět zbytečných faulů a z dlouhých penalt potom dostali góly na 6:6 a 6:7. Zpátky už se nám nepodařilo do zápasu dostat, ani v power play. Opět jsme nebyli horším týmem, ale zase nemáme žádné body,“ litoval mělnický kouč Jakub Němec.

Démoni Česká Lípa – Mělník 10:7 (3:4)

Branky: 7. Rott (Fichtner), 12. Abrham (Rott), 18. Havrda (Rott), 25. Fichtner (Havrda), 27. Němec (Mikyska), 32. Havrda (pen.), 34. Havrda, 35. Havrda (Fichtner), 36. Kubelka (Fichtner), 38. Zapletal – 3. Vokoun (Zdržálek), 3. Šuba, 13. Žampa, 15. Šuba (Šustr), 21. Šuba (Mareš), 26. Vokoun, 40. Vokoun. Rozhodčí: Plzák – Lafek, Laštovička. Karty: 16. Hanzlík – 29. Gabčo.

Č. Lípa: Kirov (Blaha) – Kubelka, Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal, Abrham, Rott.

Mělník: Mareš (Rusák) – Lehner, Zdržálek, Vokoun, Nečas, Gabčo, Šuba, Žampa, Gombáč, Šmejkal, Šums, Šustr.