V rámci 3. kola přivítají dnes od 20.30 hodin ve sportovní hale Tango Brno, jež v pátek doma remizovalo s Benagem Zruč n. S. 4:4.

To Českolipští v sobotu odpoledne v přímém přenosu před televizními kamerami dostali očekávanou lekci od úřadujícího šampióna z Chrudimi.

Nezanechá porážka 2:16 na hráčích Č. Lípy negativní stopy? „Ale vůbec ne! Všichni jsme si zápas s mistrem republiky užili, žádné zklamání nebylo, protože jak je známo, dvouciferné porážky si z Chrudimi odvážejí věhlasnější týmy a větší kluby než jsme my," usmívá se prezident Démonů Jiří Šubrt.

Trenér Karel Kruliš kvalitu dnešního soupeře zná. „Tango Brno bude hodně podobný soupeř jako Chrudim. Je to jeden z top týmů, aspirant na titul, takže nás nečeká nic lehkého. Musíme se opět soustředit na obranu. Dosavadní zápasy nám ukázaly, že tito soupeři dokáží využít sebemenší zaváhání v obraně a že musíme dohrávat souboje do konce. Až tohle vypilujeme, budeme moci porážet týmy jako je Kladno nebo Teplice," zdůrazňuje kouč.

Nálada v týmu je dobrá, i když od zápasu v Chrudimi uplynulo jen pár dní. „S tím, co přišlo, jsme ale počítali a už v autobuse na zpáteční cestě z Chrudimi jsme se shodli, že jsme si to užili. Hrát s nejlepším týmem a ještě v přímém přenosu byl pro nás pro všechny velký zážitek, jsme rádi, že jsme to vůbec mohli zažít," dodává Karel Kruliš a dodává:. „Na večer se hodně těšíme, je to přeci jen první domácí zápas v nejvyšší soutěži, náš domácí vstup do první ligy, takže očekávání jsou velká."

Radek Valenta, Michael Polák