Dvacetiletý Fabík v úterním finále porazil kladenského Lukáše Maršoula 6:4, 6:4, Bára Krejčíková, velká česká naděje z Ivančic u Brna, si poradila ve třech setech s Terezou Martincovou z pražského TK Cibulka.

„Původně jsem sem ani nechtěl jet. Málo jsem trénoval, protože jsem chodil na brigádu, ale nakonec jsem si řekl, že když je to můj poslední turnaj letní sezony, pojedu,“ přiznal se krátce po finálovém duelu v rozhovoru pro Českolipský deník nečekaný vítěz mužské dvouhry, jenž si z Doks kromě poháru odváží a finanční prémii 10 tisíc korun.

Adame, jaké teď máte pocity?
Jsem naprosto spokojený, protože takový úspěch jsem opravdu nečekal.

Co podle vás finálovou bitvu rozhodlo?
Asi hlavně to, že jsem Lukášovi vnutil svoji hru, zatlačil jsem ho na zadní lajnu, dařily si mi i prohozy. Prostě dnes mohu být se svým výkonem spokojený. Musím přiznat, že mně psychicky hodně pomohl první turnajový zápas, v němž jsem ve třetím setu prohrával 1:4 , ale nakonec se mi ho podařilo vyhrát. Od té chvíle jsem si začal věřit.

Říkal jste, že dokský turnaj je letos vaším posledním. Co vás čeká v nejbližších týdnech?
Za necelý měsíc odlétám do Spojených států amerických, kde budu studovat vysokou školu, obor ekonomie, a tam hrát univerzitní tenisovou ligu.

Kde konkrétně a na jak dlouho?
Ve státě Illions, na čtyři roky.

Určitě se těšíte.
No nevím, mám z toho takové smíšené pocity.

Všiml jsem si, že mezi prvními gratulanty po vašem dnešním vítězství byla i vaše přítelkyně. Do Ameriky poletí s vámi?
Právě že ne. Proto mám z toho pobytu v USA trochu smíšené pocity. Bude se mi stýskat…