Oba celky skončily sice v základní skupině (muži druzí, junioři čtvrtí), ale vzhledem k předvedeným výkonům a k neúprosnému postupovému klíči, který poslal do play-off pouze vítěze skupin, lze jejich působení považovat za úspěšné.
Trenér Štěpán Motejzík má však výhrady. „Celkově panuje s vystoupením na turnaji a 2. místem ve skupině relativní spokojenost, ale herně to zdaleka nebylo perfektní. Musíme ještě během posledních tréninků před ligou co nejvíc zapracovat na souhře jednotlivých formací,“ ohodnotil výkon mužů a dodal: „Viděli jsme ale všechny hlavní adepty na posty v A-týmu ve hře, což nám hodně napovědělo, teď už spíš budeme jen vhodně kombinovat jednotlivé typy hráčů.“

Muži se utkali v prvním utkání s budoucím stříbrným finalistou Sokolem Královské Vinohrady. Proti prvoligovému celku nicméně nebyli bez šancí. Soupeř byl ve všech herních činnostech o kousek lepší, ale při vyšší produktivitě by českolipští florbalisté mohli sáhnout po bodu. Ostatní celky z nižších soutěží už nebyly pro druholigový FBC těžkým soustem. Česká Lípa postupně porazila FBC No Problem 5:1, TJ Turnov 4:0 a Desperados 5:0.
Českolipští junioři to měli mezi mužskými týmy těžké. Přesto některé z nich dokázali potrápit, jeden dokonce porazit. Nad jejich síly byli prvoligoví Bohemians (5:8), dále rezerva Mladé Boleslavi (2:5) a Králův Dvůr (1:5), i když s Pražany zaostávali jen v koncovce a s Boleslaví inkasovali převážně jen po individuálních chybách. Porážku naopak uštědřili po bojovném výkonu libereckému B týmu.

„Junioři jsou schopni předvést kvalitní florbal a při další práci hrát důstojnou roli v 1. lize juniorů i v sezóně 2008/2009. Někteří z nich navíc určitě promluví již v této sezóně také do sestavy A-týmu mužů, což je pro nás pozitivní zjištění,“ podotkl trenér Motejzík k mladým nadějím.
Druhá liga začíná mužům 20. září a hráči společně s trenéry věří v lepší umístění než loni. Přímo o postupu ale nemluví. „Hned v prvním dvojkole chceme prokázat naši sílu a ambice, které musí po kvalitní přípravě směřovat ke špičce 2. ligy,“ nastínil závěrem cíl Štěpán Motejzík. Další přípravné utkání sehrají jeho svěřenci dnes večer v Liberci s místním extraligovým týmem.


SBV Č. Lípa se na libereckém turnaji představila v těchto sestavách.
Junioři: Krčál - Jirsa, Bureš, Vnuk, Borek, Nágr, Beránek, Švorc, Merlíček, Riljak, Žížala.
Muži: Knapčík, Knol - Kočan, Jedlička, Gembec, Poledno, Tůna, Rozman, Otřísal, Novotný, Tregner, Mlejnek, Jeřábek.