Ta úleva po druhém duelu se soupeřem ze Svitav byla na tvářích českolipských florbalistů a jejich trenérů patrná. Ve čtvrtfinálové sérii play off 1. ligy Českolipští vedou na zápasy 2:0 a v sobotu 8. března pojedou k odvetě na východ Čech s cílem zajistit si postup do semifinále, kam mají skvěle našlápnuto.

Jak viděl obě domácí utkání hrající manažer Štěpán Slaný? „Byly rozdílné především v tom, že jsme do toho druhého vstoupili aktivněji a nečekali na to, s čím přijde soupeř. Díky lepšímu presingu jsme se dostávali do více šancí, což rozhodlo," měl jasno a doplnil: „Ano, jsme spokojení, máme v zádech vedení 2:0, splnili jsme svůj plán a ve Svitavách budeme chtít tuto sérii ukončit co nejrychleji."

Trenér Jiří Stožický Českolipskému deníku rovněž sdělil, jak oba duely viděl on.

„Zápasy byly hodně rozdílné. Na našich hráčích bylo v sobotu vidět, že je trochu svazuje ten tlak, když skončili po základní části na prvním místě, že prostě musíme vyhrát. Nakonec jsme to i se štěstím zvládli a připsali si historicky první domácí vítězství v play off 1. ligy. Ve druhém utkání jsme už hráli hodně sebevědomě a nepustili soupeře zpátky do zápasu. Kluci dobře plnili taktické pokyny a hodně nahoru šla naše mezihra. Nutno říci, že nám k tomu soupeř pomohl svojí nedisciplinovaností."

Koho z hráčů byste za tyto duely nejvíc pochválil?

To, že play off rozhodují brankáři, není jenom klišé. Náš gólman Ivan Ponomarev chytá velmi dobře, klukům dodává klid a sebedůvěru. Jinak jsem také rád, jak pracuje celý tým. Je tam vidět velká soustředěnost a odhodlání uspět. Vrchol našich herních možností je ale stále ještě daleko, a proto já doufám, že se bude přibližovat s každým dalším zápasem.

Ve Svitavách hrajete v sobotu večer, případně pak ještě v neděli. S jakou taktikou tam nastoupíte?

Pevně doufáme, že v neděli již budeme regenerovat v České Lípě a pomalu začneme spřádat plány na semifinále. Nesmíme nic podcenit, čeká nás ještě těžká práce, protože Svitavy budou v domácím prostředí hodně silné.

Sobotní utkání ve Svitavách začíná ve 20 hodin. Českolipský klub si váží podpory svých příznivců, proto nabízí svým fandům možnost podpořit hráče přímo ve svitavské hale, a to díky chystanému autokarovému zájezdu. Autobus s nimi vyrazí v sobotu v 15.45 hodin od KD Crystal!

FBC má před odvetami ze všech čtvrtfinalistů nejlepší výchozí pozici

Splnili papírové předpoklady a do Svitav pojedou s vedením 2:0 na zápasy.

Florbalisté českolipského klubu v úvodních dvou duelech čtvrtfinále play off 1. ligy využili domácího prostředí, kde panovala parádní modrobílá atmosféra, a nyní se pokusí tuto část soutěže při odvetě ve Svitavách ukončit a zajistit si postup mezi nejlepší čtyři mužstva, kam mají Českolipští momentálně nejblíž.

Ano, k postupu jim, jako jedinému mužstvu ze všech čtvrtfinalistů, chybí jedno vítězství, protože v ostatních souběžně hrajících duelech této série je stav na zápasy vyrovnaný 1:1!

Například Litvínov, dlouhodobý lídr základní části, si za svého soupeře vybral osmý Rožnov pod Radhoštěm, jenže na domácí palubovce se s ním o víkendu hodně trápil a hosté jej v neděli dokázali porazit!

Naprosto stejně vyrovnaná je situace i v ostatních utkáních, tudíž se v dalším pokračování (odvetách) nedají vyloučit překvapení. Doufejme, že tomu tak nebude na úkor mužů FBC BRZDY CZ Česká Lípa.

Výsledky čtvrtfinále play off 1. ligy

Hattrick Brno - Florbal Ústí n. L. 3:5 a 11:3.

Stav série 1:1.

Sokol Královské Vinohrady - Znojmo LAUFEN CZ 8:5 a 6:8.

Stav série 1:1.

Bivoj Litvínov - FBK Rožnov 7:6p a 6:7pn.

Stav série 1:1.

FBC BRZDY CZ Česká Lípa - FbK Svitavy 3:2 a 8:2.

Stav série 2:0