FBC zatím ztratil jeden bod a spokojeně se vyhřívá na vrcholu prvoligové tabulky, na konto si připsal čtyři výhry, z čehož především ty domácí byly nekompromisní, ale venkovní se již tak lehce nerodily.  A nejinak tomu bude jistě i na půdě dalšího nováčka ze Svitav.

Česká Lípa cestuje na horkou půdu aktuálně třetího týmu první ligy, jenž zažije teprve druhé utkání v této soutěži před vlastním publikem. Právě domácí fanoušci budou důležitým motorem výkonu svitavského FbK, vždyť v prvním utkání proti Kopřivnici si cestu do hlediště našlo krásných 328 diváků, a lze tak předpokládat, že podobná návštěva bude i proti jednomu spolufavoritovi soutěže, České Lípě, jež před týdnem porazila Kopřivnici 11:2.

„Výsledek byl povedený, naše hra už o něco méně, ale bylo to jistě ovlivněno osobní obranou Kopřivnice. Teď na to hlavně musíme navázat v těch těžších zápasech, které nás čekají," řek po zápase s Kopřivnicí  Lukáš Studený nová posila České Lípy.

Svitavy těží jako nováček z úzké spolupráce s extraligovými Pardubicemi, kde lze  najít zajímavé vazby, jako je trenér Kocourek, který působí i na pardubické střídačce. Zajímavostí jistě bude i to, že Kocourek se potkal na jedné střídačce i s trenérem Jiřím Stožickým, když spolu koučovali před lety ženský extraligový tým Liberce.

Stožický: Soupeř bude těžký

Po posledním utkání se dnešní soupeř České Lípy dostal do obdobných problémů, jako byla před pár týdny právě ona: FbK hlásí několik zranění, včetně jednoho z klíčových hráčů, Aleše Königa, který režíroval poslední výhru v Paskově. Vyrovnaný kádr, který sází na fyzickou zdatnost, to jistě výrazně neoslabí.

„Čeká nás asi nejtěžší soupeř od začátku soutěže. Svitavští porazili Ústí, Kopřivnici i Paskov a podlehli těsně Pelhřimovu. Věřím, že k utkání přistoupíme zodpovědně a dotáhneme ho až k zisku tří bodů. Bude to pro nás kvalitní test v souboji se špičkou," uvědomuje si sílu nováčka lodivod Jiří Stožický.

Česká Lípa hlásí postupné vyprazdňování marodky, do posledního utkání nastoupila již se 16 hráči do pole a trenéři čekají, mimo dlouhodobého zranění Hřebřiny a Jansy, jen na uzdravení Karla, kterého stále trápí zápěstí.

Brzdy nyní začínají těžký blok zápasů se soupeři z čela tabulky, nejprve je čeká sobotní soupeř ze Svitav a poté již trio favoritů, které si brousí zuby na postup do extraligy. Příští sobotu hostí Znojmo, poté cestují na půdu Hattricku Brno a anglický týden uzavřou doma v pikantním duelu s Vinohrady.

Bratrovražedný souboj trenérů, Michal Pazdera na straně České Lípy a jeho bratr Jan na straně Vinohrad, vše s nádechem loňského vyřazení v play off, které režíroval na lavičce Vinohrad právě Michal Pazdera.

Zápas FbK Svitavy – FBC BRZDY CZ Česká Lípa se hraje dnes od 19.30 hodin.

KAM ZA SPORTEM NA ČESKOLIPSKU

Sobota 19. října

FOTBAL
KP mužů: Mimoň – Mšeno (15.30).
I. B třída mužů: Staré Splavy – VTJ Rapid B,  Horní Police – Rozstání (15.30).
KP U19: Česká Lípa – Mšeno (9.30), Nový Bor – Sedmihorky (10.00).
OP mužů: Dolní Libchava – Kravaře (10.30), Kamenice – Kamenický Šenov (15.00), Zahrádky – Dubice, Holany – Dubá (15.30).
OS mužů: Brniště – Mimoň B (15), Žandov – Blíževedly (15.30), Svor – Horní Libchava (15.30, ve Sloupu).
OP dorostu: Kamenický Šenov – Žandov (10.30).
OP žáků: Brniště – Žandov, Horní Libchava – Bukovany, Doksy – Zákupy, Staré Splavy – Mimoň (10.00).
OS žáků: Dubnice – Stráž pod Ralskem (10.00).
OP st. přípravek: Mimoň – Horní Libchava (10.00), Doksy – Zákupy (14.00), Stráž pod Ralskem – Kamenický Šenov (13.00).
OP ml. přípravek: Jablonné  – Loko Česká Lípa (12.30), Mimoň – Skalice, Česká Lípa B – Nový Bor, Česká Lípa C – Horní Libchava (13.00), Česká Lípa D – Jestřebí/ Provodín (14.00).

LEDNÍ HOKEJ
Krajská liga mužů: HC Česká Lípa – HC Frýdlant (15.15).

FUTSAL
2. liga mužů: FC Démoni Česká Lípa – Slavia TU Liberec (20.30).

Neděle 20. října

FOTBAL
Divize žen: Dubice – Ervěnice (13.00).
I. B třída mužů: Doksy B – Sloup (15.30 v Jestřebí).
KP U19: Varnsdorf B – Loko Česká Lípa (10.00, ve Cvikově).
KP U15: Česká Lípa – Hrádek, Loko Česká Lípa – Tanvaldsko (9.30).
KP U13: Česká Lípa – Hrádek, Nový Bor – Tanvaldsko (11.15).
KP 13: Česká Lípa B – Chrastava B, Loko Česká Lípa B – Tanvaldsko B (11.15).
OP mužů: Skalice B – Velký Valtinov (10.30), Cvikov B – Nový Oldřichov (15.30).
OS mužů: Bukovany B – Sosnová (11.00), Okna – Loko Česká Lípa B, Polevsko – Lindava, Tuhaň – Noviny, Dubnice – Kunratice (15.30).
OP žáků: Dubice – Stráž pod Ralskem (10.00).
OS žáků: Kamenický Šenov – Jestřebí/ Provodín (9.00), Doksy – Skalice (10.00).
OP st. přípravek: MAHO Jablonné – Žandov (9.30), Brniště – Okna (10.00), Bukovany – Skalice (9.00).

BASKETBAL
Oblastní přebor žákyň: TJ ASPV Zákupy – BK SLUNETA Ústí nad Labem (12.00 a 14.00).

HÁZENÁ
Severočeská REG liga mužů: Lokomotiva Česká Lípa – Jičín C (10.30).