Na startovní čáře před další sezonou v 1. florbalové lize právě stojí muži českolipského týmu FBC BRZDY CZ. Dnes večer nastoupí v kladenské sportovní hale proti domácímu výběru, který v loňském roce naplno, jako přímý účastník, okusil nejvyšší soutěž extraligu. Do té by se chtěli konečně podívat i Českolipští, kteří postupové plány netají.

V letní přípravě odehráli turnaj v Jindřichově Hradci, dále prestižní Czech open, turnaj v Pardubicích a několik přípravné zápasy s extraligovým Libercem, Bohemians, Tatranem Střešovice, či se švýcarským mužstvem Köniz.

Na otázku Českolipského deníku, v jakém rozpoložení se současný kádr FBC nachází, odpověděl hrající manažer klubuŠtěpán Slaný. „Těsně před sezonou s námi doslova zacvičily nebývalé zdravotní problémy," sdělil český reprezentant a pokračoval.

Jaké konkrétně? „Hřebřina a Chyna čekají na doléčení křížového vazu, problémy s kolenem zastavily Marhana, Šeberu a Pastora, ale ti se přidají k týmu v dohledné době. Otazníky zatím visí nad Jeřábkem a Jansou, ale čerstvě mimo hru je Matějíček, jenž má zlomenou nohou."

Slaný dále upozornil, že kvůli pracovním povinnostem se do rezervy dočasně přesunul Petr Procházka a ze stejných důvodů bude v prvním utkání na střídačce chybět asistent trenéra Jiřího Stožického Michal Pazdera.

„Ačkoliv známe kvality Kladna, kde letos vsadili na sílu vlastních odchovanců, tak je jasné, že prohrát tam určitě nejedeme. Naši fanoušci od nás očekávají výhry a my se jim tohle přání samozřejmě pokusíme i přes širokou marodku splnit," slibuje Štěpán Slaný.

Zápas FBC Kladno vs. FBC BRZDY CZ Č. Lípa začíná od 19 hodin v kladenské hale BIOS.

Předpokládaná sestava České Lípy: Ponomarev (Knol) - Slaný, Tichý, Vnuk, Jirsa - Mlejnek, Karel, Novák, Merlíček, Bezouška, Motejzík, Podrabský, Svoboda, Vlček. Trenér: Jiří Stožický.