Nakonec jednoznačný výsledek se nerodil snadno. Už od samého začátku utkání byli sice domácí jasně lepší, ale nedokázali toho gólově využít. „Přehrávali jsme je, ale nepadalo nám to tam,“ ohlédl se za prvním poločasem brankář Fazolí Lukáš Švasta.

Po přestávce, za stavu 2:1, byl obraz hry podobný. Domácí nadále neúspěšně obléhali bránu soupeře a ten se úporně bránil. Když už se Fazolím povedlo vstřelit branku na 3:1, Liberec opět snížil. Situace se opakovala znovu i za stavu 4:2. „Dávali celkem náhodné góly. Je ale také pravda, že po našich chybách,“ přidal hodnocení k druhému poločasu Švasta. Jeho tým nakonec uklidnil až Havlásek, který dvěma góly rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma.

Díky výhře Fazole uhájily druhé místo krajského přeboru před dotírajícími Démony, kteří však mají zápas k dobru. Při stejném počtu bodů je mezi českolipskými rivaly rozdíl pouze jednoho gólu v poměru vstřelených a obdržených branek.

V závěrečných pěti kolech se tedy dá očekávat pěkně napínavý stíhací závod. Vždyť jde o postup do divize. Fazole, které se v posledních zápasech trápí se sestavou, by už od nadcházejícího kola mohly být kompletní. „Už by nám neměl nikdo chybět kvůli kartám, navíc se k nám snad připojí Vojta Brož,“ vypočítává Lukáš Švasta před nedělním utkáním v Liberci, kde se střetne jeho mužstvo s rezervou Slávie.

F.A. Zole – RKC Liberec 7:3 (2:1)

Branky: Havlásek 3, Šuma 2, Gregor, Kočí – Kima, Nikodým, Bendák. Sestava F.A. Zole: Švasta – Kočí, Gregor, Černín, Havlásek, Heller, Šůma.