Nekompletní kádr Fazolí neumožnil osmi desítkám diváků sledovat dramatický a vyrovnaný zápas. V souboji s rychlonohými Démony, kteří byli v zákupské sportovní hale vedeni formálně jako hosté, jim chyběl citelně zejména hbitý Vojtěch Brož.

Navíc byl jejich věkový průměr o poznání vyšší než u mladíků v bílých dresech. S tím, že by rozhodla lepší fyzická kondice, ale trenér Démonů Miroslav Štajner nesouhlasí. „Na fyzičce příliš nezáleželo. Důležitější roli hrálo to, že jsme potřebovali a chtěli vyhrát,“ zdůraznil.

F.A. Zole – Démoni 1:6 (1:2)

Úvod zápasu nicméně naznačil, že by Fazole mohly bodovat. Ač hosté nebezpečněji útočili a dostávali se do slibnějších šancí než domácí, tak to byly právě Fazole, kdo šel jako první do vedení. V 10. minutě se trefil z úhlu podél brankáře Zelinka. Domácí si sice nadále dokázali rychle nabíhat do volného prostoru a kombinačně soupeře přehrávali, ale trvalo jim hodně dlouho, než se dočkali vyrovnání. Fazole totiž pohotovými zákroky držel nad vodou brankář Lukáš Švasta.

Až 3 minuty před přestávkou rozjásal tradiční kotel příznivců „bílých Ďáblů“ kanonýr Nevrlý, když hlavou dorazil míč do odkryté brány. A aby se hostům lépe v kabinách odpočívalo, tak přidal druhý gól ještě o dvě minuty později Rameš.

Po změně stran Démoni nepolevili a postupně dostali utkání zcela pod svou kontrolu. Krátce po úvodním hvizdu sice ještě Zdich sám před Švastou neuspěl, ale o pár minut později už duo Nevrlý Šverma dalo jasný povel k trháku – 1:3. Když na druhé straně nevyužil šanci vstřelit kontaktní branku Havlásek, přidali další góly už jen Démoni. Postupně rozvlnili síť domácích ještě Šverma, Zdich a Dušánek.

Branky: Zelinka – Šverma 2, Nevrlý, Zdich, Dušánek, Rameš. Rozhodčí Zlatník – Šubrt.
F.A. Zole: Švasta – Ort, Heller, Černín, Gregor, Kadlec, Havlásek, Zelinka, Rázek.
Démoni: Michálek – Zdich, Nevrlý, Dutka, Treutner, Rameš, Šverma, Jandík, Dušánek.

Jiří Ort (kapitán F.A. Zole): „Z utkání jsme měli obavy a taky to dopadlo, jak to dopadlo. Soupeř byl dneska jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál. Můžeme se trochu uklidnit snad jen tím, že nám chyběli čtyři hráči, na kterých je naše hra stavěná. Navíc dnes nastoupili dva, kteří s námi odehráli jen dvě utkání, takže se trochu projevila i nesehranost. Doufám, že až budeme kompletní, začne se zase dařit.“

Miroslav Štainer (trenér Démonů): „Měl jsem strach, aby se kluci nebáli hrát. Obavy se ale nenaplnily. Všichni přesně splnili pokyny, které jsme si řekli. Jsem nesmírně šťastnej! Fazole nám to musej přát, dnes jsme prostě byli lepší. Jsem taky rád, že jsme napravili utkání s Nerroxem. To kvůli rozhodčím…“