Českolipští nejenže dokázali porazit favorizovaný Hostr Alex Liberec, ale dokonce ho z dalších bojů vyřadili!
Málokdo už věřil tomu, že by celek Mapy mohl postoupit. Vždyť v prvním duelu na půdě soupeře prohrál 5:10. „Byli jsme na Hostr nažhavení a chtěli mu tu porážku vrátit. Někteří sice říkali, že pětigólový náskok těžko doženeme, ale já věřil, že to možné je,“ říkal nadšeně prezident klubu Petr Čech.
Aby do semifinále postoupila Česká Lípa, museli domácí vyhrát minimálně o pět branek, ale zároveň inkasovat jen čtyři.
„Kvůli tomu jsme podřídili taktiku a prakticky celý zápas jsme odehráli při power play, tedy s gólmanem Machačným v poli.“ A právě brankář Mapy vstřelil v prvním poločase hned tři góly.
Českolipští v úvodu vedli 3:1, Hostr snížil na rozdíl jediného gólu, jenže poločas skončil 5:2. Za stavu 6:4 proměnili hostitelé penaltu, Liberec znervózněl a pak už se trefovala pouze Mapa. Konečný výsledek? 11:4 a postup Č. Lípy!
„Všichni naši hráči podali naprosto zodpovědný výkon. Soupeři přijeli hodně namyšlení, možná nás i podcenili, ale na konci utkání nám férově poblahořáli k postupu,“ doplnil Petr Čech.
Vzhledem k tomu, že se do semifinále dostal i druhý českolipský tým, Continental, mohou se fanoušci těšit na pikantní derby. Ano, o finále si to rozdají právě oba zástupci našeho okresu. Termín pro konání úvodního zápasu je 11. – 13. března.
Sestava a branky: Machačný 3 – Bláha 4, Smeták 1, Moučka 3, Čech, Šrámek, Suněk.