Juniorům nepomohla ani výhoda fantastických domácích fanoušků, kteří pro své oblíbence dělali maximum.

FBC Autodrom Č. Lípa – FBC Liberec 3:13

Domácí mužstvo bylo od první minuty zápasu lepším týmem na hřišti, ale jeho tempo se postupně vytrácelo. Hlavně ve třetí třetině již junioři na Liberec nestačili a ze zápasu si tak bohužel odnesli nelichotivých třináct branek.

Konto utkání otevřel ze standardní situace až v 16. minutě hostující Peřina, když mu na střelu nabíjel Marek. Branka domácí tým poněkud vykolejila, jelikož netrvalo ani půl minuty a prohrávali hned o další gól zvyšoval Neuman. I přes to, že se Českolipští hnali dravě do útoku, neuměli ze svých šancí vytěžit úspěšné zakončení. Na druhou stranu Liberec dokázal z minima vydolovat maximum, hosté tak odcházeli po první třetině s dvoubrankovým vedením.

Také úvod druhé půle vyšel střelecky lépe hostujícímu týmu. Nejprve se ve 24. minutě prodral neohroženě českolipskou obranou Marek a po něm doklepával dlouhý pas Ferdan. Najednou to bylo 4:0 pro Liberec a zdálo se, že domácím uteče zápas mezi prsty. Jenže Českolipští se dokázali dostat zpátky do tempa.

Ve 27. minutě našel nejlepší místo před gólmanem Pražan, ke kterému se dostal vyražený míč, a bylo to o tři branky. Z Pražana si vzal deset vteřin poté příklad také Novák, který po souhře s Vondráčkem vykřesal pro domácí naději. Najednou byla vidět na juniorech velká odhodlanost si s Libercem poradit, jenže vázla střelecká produktivita.

Ke slovu se tak dostali opět pouze hosté, kteří dalšími třemi brankami zlomili českolipský odpor. Třetí branku vstřelil minutu před koncem druhé třetiny Valeš, když utekl domácím obráncům.

Třetí třetina už nepřinesla žádný zázrak v podobě vyrovnání. Naopak Liberečtí přidali do českolipské svatyně dalších šest branek. Č. Lípě nepomohlo ani střídání brankářů. Z poloviny hřiště však stihl ještě třetí branku za domácí přidat Tichý, ale to bylo z jejich strany tento večer vše.

V 57. minutě zkompletoval za hosty hattrick Tomáš Marek. Č. Lípa tak utržila debakl v podobě 13:3 pro hosty.

Branky (asistence): 26:49 Pražan, 27:04 Novák (Vondráček), 44:16 Tichý.
Sestava České Lípy: Malec (Nerad) – Kotera, Filipec, Tichý, Pražan – Šebera, Pastor, Böhme, Novák, Mach, Vondráček, Hřebřina, Merlíček, Hybš.
Trenér: Štěpán Slaný. Diváci: 212. Střely: 27:27. Třetiny 0:2, 2:5, 1:6.

Daniel Mayer