Úspěšný závěr sezony prožili mladí karatisté spojeného oddílu SSC Č. Lípa/Profikarate Mimoň, kteří se během necelého měsíce zúčastnili tří významných soutěží a sklízeli úspěchy.
Velká cena Mladé Boleslavi
V mezinárodní konkurenci na Velké ceně Mladé Boleslavi se závodníkům obou klubů dařilo.
„Pochvalu si zaslouží hlavně Klára Jakešová, která nastoupila v kumite poprvé a přesto se soupeřek nezalekla,“ poznamenal trenér Kristl.
Medailová umístění
1. místo: Vendula Málková - (kata ml. žákyně).
3. místa: Markéta Barešová (kumite st. žákyně), Klára Jakešová (kumite ml. žákyně), Jiří Pěnkava (kumite ml. dorost).
Mistrovství republiky
Tentokrát se mistrovství ČR konalo v Ústí nad Labem. Nominaci si vybojovali Jan a Jiří Pěnkavovi, Markéta Barešová, Ondřej Černý a Ondřej Strnad. Závodů se zúčastnili pouze Ondra Černý a Ondra Strnad, oba vybojovali v kumite 3. místo v kategorii mladší a starší žáci. „Ostatní se z rodinných důvodů nezúčastnili, a tak náš oddíl přišel o cenné vítězství, neboť šance na umístění byly vysoké a závodníci mají v současnosti velmi dobrou formu. Tito borci si budou muset na mistrovství republiky počkat další rok a znovu obhájit svou nominaci.
Funakoshi cup
V Zákupech proběhl prestižní Funakoshi cup a na tento závod odjely oba kluby i s novými členy. Získávat zde své první zkušenosti vyrazili i ti nejmladší, a to především Kateřina Ištoková a Patrik Majer (oba 7 let). „Musím říci, že nás překvapili, vyrovnali se velmi rychle s novým prostředím a nezalekli se ani soupeřů. Byli platnými závodníky a předvedli velmi pěkné výkony,“ nechal se slyšet trenér.

Umístění

1. místa: Rudolf Heglas (kata družstva ml. dorost), Jan a Jiří Pěnkavovi (kata družstva ml. dorost), Jan a Jiří Pěnkavovi (modelové situace).
2. místa: Vendula Málková ( kata jednotlivci ml. žák. do 12 let), Jana Doubková (kata jednotlivci ml. žákyně do 10 let).
3. místa: Jiří Pěnkava (kata jednotlivci ml. dorost), Markéta Barešová (kata jednotlivci st. žákyně do 14 let), Vítek Kristl, Václav Halama, Ondřej Černý (kata družstev st. žáci), Markéta Barešová, Vendula Málková, Simona Ljapkinová (kata družstev st. žákyně).
4. místa: Kateřina Ištoková (kata jednotlivci ml. žák. do 8 let), David Zikmund (kata jednotlivci ml. žáci), Vítek Kristl (kata jednotlivci st. žáci), Jan Pěnkava (kata jednotlivci ml. dorost), David Zikmund, Petr Dařílek, Jakub Nečas (kata družstev ml. žáci), Jakub Poupa, Jaroslav Barták, Marek Štrba (kata družstev ml. žáci).
„Chci poděkovat Jakubovi Poupovi, i když nezískal žádnou z medailí, byl tentokrát pro náš oddíl nepostradatelný, neboť zastoupil v družstvu se závodníky, kteří se nechtěli zúčastnit finálových bojů. A také Davidovi Zikmundovi a ujistit ho, že jeho výkon byl 100%, ale v družstvu bohužel záleží i na dalších dvou cvičencích,“ chválil trenér Kristl.
Poslední závod letošního roku bude pro karatisty Vánoční pohár v Č. Lípě.

Další zprávy z regionu najdete zde