249zlatých, 162stříbrných a 171bronzových medailí loni nasbírali karatisté Sport Relaxu. Deníku to řekl hlavní trenér Pavel Znamenáček. „Jedním zcílů bylo vytvořit nová závodní družstva zřad technicky vyspělých cvičenců, a to se podařilo. Ti zajistili účast a úspěch na prestižních akcích. Jsme potěšeni, že i vtéto době, kdy jsou sportovní zájmy na okraji, máme velkou sílu základny,“ přiznává trenér Znamenáček.

Sport Relax v roce 2008 pořádal například tradiční výukové semináře, které jsou pro vývoj karate velmi důležité. Zúčastnilo se jich 350 karatistů. Do České Lípy přicestoval jeden zvelkých mistrů, Sensei Rajeev Sinha, prezident indické federace tradičního karate, jehož výuka byla o principech karate a jeho ,,cestě poznání“.

Dvakrát vyjeli členové klubu na seminář do zahraničí za mistrem Kennethem Funakoshim do Polska. „Pořádali jsme také 17. a 18. Funakoshi cup, na kterém bojovalo 530 závodníků z celé České republiky, a dva České poháry FSKA. Připsali jsme si starty na Mistrovství světa asociací FSKA, WTKA a mistrovství Evropy JKA, kde naše výprava patřila ke špičce,“ konstatuje Pavel Znamenáček

„Úspěchy reprezentantů zmistrovství světa a Evropy, na evropských a světových pohárech slouží kvelké motivaci itěch nejmenších žáků, ale ik reprezentaci města Česká Lípa, našich partnerů a celé České republiky. Naši borci v juniorech, seniorech a mládeži patří k oporám reprezentace,“ pokračuje Znamenáček.

Sport Relax má také početnou základnu členů v aerobiku pro dospělé a mládež, fitballu a cvičení dětí s rodiči, které vede paní Karin Znamenáčková.
Pavel Znamenáček zdůraznil, že udržet se 13 let na špičce je poctivá týmová práce, za kterou děkuje všem zainteresovaným.

Dosažené výsledky idalší vzrůstající tendence kvality klubu jsou také dílem oddílových trenérů. Kromě P. Znamenáčka jsou to Milan Veselý, Pavel Racek,Vladimír Budín, Jan Bartl, Antonín Jenč, Jindřich Racek, Karel Fröhlich, Jan Drobeček, Ondřej Samek, Tomáš Sazama, Jaromír Pokorný, ale idalší, kterým není chod klubu lhostejný. „Za tyto výsledky vděčíme inašim partnerům, kteří nám podávají pomocnou ruku.