Reprezentační soustředění s přípravným kempem karatistů všech věkových kategorií hostila TJ Karate České Budějovice. Na letošní, již osmý ročník této tradiční akce, dorazil rekordní počet účastníků. „Smyslem našeho kempu je v tom, že za jeden den absolvuje každý závodník co nejvíce zápasů s různými soupeři," přiblížil hlavní trenér českobudějovického oddílu Miroslav Hýsek.

Akci pro karatisty na jihu Čech vyhledávají kluby z celého Česka i ze zahraničí. „Podařilo se nám účast znovu rozšířit: letos k nám dorazilo na 340 karatistů ze 40 klubů, a to i ze zahraničí. Kromě borců z České republiky přijeli i zástupci Německa, Maďarska, Izraele, Rakouska, Polska a Slovenska," doplnil Hýsek.

V Budějovicích nechyběli ani členové českolipského Sport Relaxu ve složení Pavel Znamenáček (trenér), Barbora Znamenáčková, Adéla Šinerová a Božena Pavlasová.

„Při velmi náročném reprezentačním soustředění se pak následující přípravný kemp stal ještě vydatnějším. Čtyři tréninkové bloky po jedné hodině byly velkým záběrem pro všechny. I proto jsme rádi, že jsme všechno absolvovali pod dohledem trenérů českého národního týmu," těšilo Pavla Znamenáčka, který zdůraznil, že se při závěrečné exhibici utkala Barbora Znamenáčková s Barborou Lacinovou z Prahy. Znamenáčková nakonec Lacinovou porazila a odvezla si cenný pohár pro vítězku.

„Děkujeme městu Česká Lípa a redakci Českolipského deníku za mediální podporu," dodal trenér Sport Relaxu.

Přivezli stříbro a bronz z Czech Open v Ústí Božena Pavlasová.Zdroj: Sport Relax

Trojice karatistů českolipského klubu Sport Relax (Božena Pavlasová, Jaromír Pokorný a David Kavalír) úspěšně reprezentovali svůj oddíl na mezinárodním Czech Open v Ústí nad Labem. Zdejší sportovní hala Sluneta přivítala 310 závodníků z deseti zemí. Českolipským se podařilo ukořistit dvě medaile. Stříbro vybojovala Božena Pavlasová (na snímku) v kategorii Masters a Jaromír Pokorný v kumite nad 84 kg.