Na start nejstaršího triatlonu na severu Čech se letos postavilo 66 jednotlivců a 31 družstev, aby se poprali s půlkilometrovým úsekem plavání, 22 km na kole a sedmikilometrovým během. Voda v lesním koupališti byla letos teplejší, než obvykle. Přesto bylo 18 stupňů velmi osvěžujících a zaskočilo mnoho plavců.

„Trasa na horském kole byla oproti loňsku upravena z důvodu oprav dvou úseků lesních cest, a proto vedla více po asfaltu a místních komunikacích,“ uvedl Jan Šmíd z pořádajícího oddílu SKI Polevsko. Zvlněný terén závodníky nešetřil, zavedl je například na Křížový buk. Závěrečnou a pro mnohé nejtěžší disciplínou byl běh, na kterém triatleti musí zdolat dvě náročná stoupání.

Mezi muži kraloval Ondřej Petr z týmu Haven a stal se tak s časem 1:23:54  absolutním vítězem, druhý skončil Tomáš Kolařík z TT Cyklorenova Cvikov a bronz si odnesl Jan Berka (Haven team). Mezi veterány si zlato odnesl Michael Sanitrnik z Etriatlon Teamu, stříbrný skončil Petr Kovář (ELEVEN MERCEDES MITAS) a třetí příčku na stupních vítězů bral Jaroslav Jíra (Haven team).

I přes chladné počasí dorazilo v sobotu do Kytlic na 31. ročník Kytlického minitriatlonu 159 závodníků. Zdroj: Martin Židlík, Ski Polevsko Ze dvou dorostenců byl rychlejší a zlato bere Filip Srbecký (ACTIVE TOUR CYCLING TEAM), který zároveň skončil absolutně na krásném čtvrtém místě, stříbro si odnesl druhý dorostenec Oldřich Hladík z Haten teamu. Absence sester Ivy a Kateřiny Loubkových pomohla k vítězství Tereze Měchurové z Nového Boru, s časem 01:46:16, druhá skončila Ita Ktrafková ( TT Cyklorenova Cvikov) a stříbro mezi ženami patřilo Martině Landové z SK Žizníkov. 

 V kategorii družstva jasně dominoval Swahil tým ve složení Spurný, Matoušek, Třešňák s časem 1:20:34, na druhé příčce skončil Herby Servis Team ve složení Tvrdá, Schwarz a Valenta. Třetí místo si odnesl domácí tým Ski Polevsko ve složení Slavíčková, Dirigl a Šmíd. Nejrychlejší ženskou štafetou se stala štafeta ve složení Nikol Neubauerová, Adriana Marschnerová a Jana Neubauerová. Mezi kytlickými štafetami zvítězilo družstvo Kytlice forever!!! Ve složení Morenová, Půstová, Čepelák. 

 „Krásný závod! Veliké díky všem organizátorům,“ chválila účastnice Veronika Klapková stejně jako mnoho dalších pořadatele z oddílu SKI Polevsko. „A příští rok znovu, protože je to tam prostě boží,“ dodal další ze závodníků Herbert Schwarz. Organizátoři si podobných ohlasů velmi cení. „Naše akce děláme dobrovolně, i když organizace závodů zabere velkou spoustu času. Tohle nás pak vždycky nabije k další práci. Snažíme se lidi aktivovat, aby neseděli doma, ale šli ven,“ podotýká Jan Šmíd.

V pořadí již 32. ročník Kytlického minitriatlonu se uskuteční opět druhou sobotu v srpnu 11. 8. 2018. Kompletní výsledky na www.skipolevsko.cz, fotky a další zajímavosti na www.facebook.com/ski.polevsko