Po vítězství v Raspenavě s domácí Jiskrou (9:2) si poradili se stejným týmem i v odvetě na vlastních stolech, tentokrát 9:3.

I když nastoupili oslabeni o jednoho ze stabilních hráčů Rudu Bílka (toho nahradil mladý talentovaný Fabini), začali Českolipští odvetu dobře a po výhře ve čtyřhře se následně ujali vedení 3:0, pak teprve hosté získali první bod proti Fabinimu, ale domácí nepřipustili sebemenší zvrat. I když se odehrály dva pětisetové zápasy (v obou uspěl domácí Bayer), které trochu cuchaly nervy asi 30 divákům, skóre narůstalo ve prospěch domácích.

Za dvě a čtvrt hodiny mohli Raspenavští odjet s porážkou a Českolipští se mohli začít připravovat na finále. Tam se střetnou s SKST Liberec „E“, který obdobným způsobem, dvěma vítězstvími (doma a venku), vyřadil druhý tým základní skupiny Jiskru Nový Bor.

Body za domácí: Reichl a Bayer po 3,5; Flanderka 2.
Body za hosty: Horák L., Horák Č. a Zahradník po 1

Vzhledem k postavení v základní skupině má Česká Lípa ve finále výhodnější postavení a v případě boje na tři zápasy bude mít dvakrát výhodu domácího prostředí. V loňském roce se Lokomotivě nepodařilo postoupit do 3. ligy jen o několik míčků, ale hráči věří, že letos budou úspěšnější.

První zápas sehraje Lokomotiva 19. dubna na domácích stolech v České Lípě v 10.00 hod., odvetný zápas pak bude 25. dubna v Liberci.