Sympatická MTB závodnice Ivana Loubková, členka úspěšného sportovního klubu Cyklorenova Cvikov, poskytla Deníku rozhovor, v němž hodnotí své uplynulé sportovní období.

Mohla byste prozradit, kolik závodů v letošním kalendářním roce jste vlastně absolvovala a zda šlo o duatlony, triatlony nebo pouze jen MTB a silniční cyklistiku?

Letos jsem zatím jen jezdila na kole MTB i silniční závody. Když už neběhám, tak alespoň aby se lišily disciplíny. Myslím, že závodů mohlo být letos kolem dvaceti.

Který z nich byl fyzicky či psychicky nejnáročnější a z kterého jste měla úplně největší radost?

Fyzicky nejnáročnější byl Král Šumavy (105 km, MTB) a Malevil (100 km, MTB). Tyto dva závody jsem absolvovala proto, abych zjistila, jestli mám dostatečnou vytrvalost. Takže byly i psychicky nejtěžší. Člověk při takovém závodě přijde na úplně jiné myšlenky a to se pak hodně diví, co může přijít na mysl. (úsměv) A největší radost jsem měla z výsledku na Author Český Ráj (také MTB), kde jsem vyhrála, a pak i z Malevilu, třetí místo opravdu zaslouženě. Jinak samozřejmě mám radost z každého dokončeného závodu, neboť letos nějak často padám, někdy bez možnosti dojet do cíle.

Přesně před rokem jste řešila zdravotní trable s nohou, kvůli kterým jste se na nějakou dobu vzdala běžeckým disciplínám a vrhla se pouze na cyklistiku. Už je všechno v pořádku?

Zranění mám pořád, ale když běhám jen jednou za týden v rámci odpočinku, a to fakt pomalu, tak se bolest moc neprojeví a na kole ničemu nevadí. Jediné, co mě trápí, je to, že i po cyklistickém závodě nemohu chodit, což do budoucna musím nějak vyřešit. Ale zatím se mi daří sedět pořád na kole, takže si toho nikdo nevšimne.

MTB závodnice Ivana Loubková, členka úspěšného sportovního klubu Cyklorenova Cvikov.Se sestrou Kateřinou jste dlouhá léta patřily k nerozlučným dvojicím jak na startu, tak i v cíli. Pokračuje tento trend stále, nebo nastala nějaká změna?

Stále jsme si po boku, ale Kačka má starosti vždy koncem školního roku jako svědomitá paní učitelka ve škole, a tak nemá dost energie na závody. Jezdí proto vždy jen kratší tratě závodů a já vím, že tam za mnou někde jede, což mně stačí. Ale už se začíná rozjíždět a hlavně ji to pořád baví a to je důležité. Takže ano na startech jsme stále spolu, pouze do cíle to musíme ještě srovnat.

Co vás čeká v prázdninovém období, ať už po sportovní či soukromé stránce?

Chystám se opět zúčastnit Tour de Feminin, po kterém určitě nebudu schopna další dva víkendy závodit, a tak pojedeme doprovázet dvojici týmových kolegů na Trans Alp, etapový závod MTB v Alpách, čili jako v rámci sportovní dovolené.

Máte nějaké dosud nesplněné přání, anebo už se vám ho v letošním roce podařilo splnit?

Já jsem spíš pesimistka, takže nemám žádná přání, abych pak nebyla zklamaná, když se mi nesplní.

Prozradíte, kam vyrazíte na dovolenou?

Nejprve tedy do Alp, ale na klasickou dovolenou asi letos nebude čas. Pokud ano, tak bych chtěla k moři kvůli zdravému vzduchu, ale to už by bylo přání, a tím bych riskovala. (smích)