Do Hodonína se sjede deset nejlepších ženských celků. Mezi nimi nechybí ani loňský vítěz Slavia Sokol Vysočany, loňský vicemistr Česká Lípa nebo domácí mančaft FK Dukla Hodonín. V sobotu se odehrají zápasy v základních skupinách a v neděli čekají mužstva boje o konečné umístění.

Trenérka loni druhých Démonek Česká Lípa Michaela Kinařová před turnajem prozradila, že její tým je mírně oslabený: „Letos máme obhajobu těžší, jelikož máme miminka a těhotné hráčky, ale doufám, že i tak uspějeme. Docela jsme na sobě zamakaly, tak snad vše vyjde, jak má."

Cesta Démonek na finálový turnaj vedla přes divize. „Letos jsme skončily v divizi druhé, až v posledním kole nás dokázal porazit FK Rakovník. Do té doby jsme vedly a byly jsme první. Není to pro nás žádná komplikace," ujistila Kinařová a pokračovala: „Uvidíme, zda se nám podaří zopakovat druhé místo, ale do čtvrtého bychom chtěly skončit určitě."

Největší favoritky na titul lze opět hledat v týmu Slavia Sokol Vysočany. „Letos opět favorizuji na titul Vysočany," řekla Kinařová.

„Loni se mi líbily i hráčky Brna, které hrály výborně. Myslím si, že fanoušci se mohou těšit na napínavé, vyrovnané zápasy, ale Vysočany jsou opravdu trochu jinde," dodala s úsměvem trenérka České Lípy Michaela Kinařová.

Českolipské Démonky v loňském finále prohrály s tímto soupeřem z Vysočan po výsledku 1:6 a obsadily druhé místo.

Michal Pavlík