Do bojů o medaile úspěšně zasáhli i závodníci SK Metalpower Nový Bor.

Do třídenního šampionátu se prvně zapojil Ladislav Špaček. Ten si ve svých 69 letech odbyl soutěžní premiéru a své snažení korunoval titulem mistra republiky. Jako druhý se do bojů o medaile zapojil Jiří Barnet. Jeho pěkných 150 kg stačilo na zisk zlaté medaile a druhé místo absolutně mezi veterány.

Druhý den své síly měřili siloví trojbojaři, kteří nevyužívají speciální dresy. Jako první nastoupil nováček Mikuláš Novák, který si však po úspěšném dřepu neporadil se základní váhou na benchpressu a se soutěží se musel rozloučit. O poznání lépe si vedl Tomáš Semančík, který za výkon 740 kg získal zaslouženě zlato.

Posledním zástupcem byl navrátilec na soutěžní kolbiště, Jiří Pěnička. Návrat to nebyl vůbec špatný a domů si odvezl bronzovou medaili.

Poslední den nastoupilo hned 5 závodníků novoborského oddílu, který působí ve Fitness Zeus. Jako první si svoji premiéru v dresu odbyl Lukáš Seifert a bylo z toho zlato za 535 kg.

Dále nastoupil slovenský závodník Juraj Barnet, jenž sympatickým výkonem vybojoval stříbro.

Špičkový výkon zaznamenal dosud ještě junior, Filip Čížek. Dřep 360 kg, bench 315 kg a mrtvý tah 340 kg znamenaly úctyhodných 1015 kg a zasloužené vítězství.

Vrcholem celého šampionátu mělo být vystoupení dřepařského fenoména, Václava Češky. Ten však nezvládl svůj základní pokus 460 kg a soutěž v silovém trojboji pro něj skončila.

Mimo hodnocení si poradil s benchpressem (310 kg) a soutěžním pokusem 345 kg se stal alespoň mistrem České republiky v mrtvém tahu. Ve stejné disciplíně si zlato vybojovala i Kristýna Boráková za sympatických 100 kg při premiérové účasti na soutěži.