Nejprve proti sobě nastoupily juniorky Boleslavi a Tatranu Střešovice, poté následoval jeden z vrcholů programu, a sice první regionální derby mezi Českou Lípou a Libercem a vše vyvrcholilo superligovým utkáním mezi Boleslaví a Otrokovicemi.

Úderem 13. hodiny vystřídali na zimním stadionu nastupující florbalovou generaci junioři Boleslavi a Tatranu Střešovice, aby zde odehráli mistrovský zápas 6. kola G2 ligy juniorů. Podle postavení obou celků v tabulce byli favority Mladoboleslavští, ale na samotné palubovce bylo nakonec vše jinak. Florbalisté z města automobilů po celý duel dotahovali svou ztrátu, podařilo se jim dvakrát vyrovnat, ale především díky povedené druhé třetině slavili vítězství 9:8 Pražané.

Po tomto na góly bohatém florbalovém předkrmu nastoupili na hrací plochu muži České Lípy a Liberce. Ve vůbec prvním regionálním derby mezi těmito dvěma rivaly nešlo jen o výsledek, ale také o překonání rekordu v návštěvnosti první ligy, který do sobotního odpoledne čítal 575 diváků.

FBC BRZDY CZ Česká Lípa - FBC Liberec 6:5 (1:0, 3:2, 2:3)

Nervy drásající souboj nakonec rozhodla až branka v poslední vteřině střetnutí, o kterou se střelou z poloviny hřiště postaral Štěpán Slaný.

„Z půlky to do branky občas spadne, a že to spadlo v poslední sekundě, to je třešnička na dortu," říká autor rozhodující trefy Slaný. „Byl jsem přesvědčen, že jsem to nakonec stihl. Střela zaplavala, obletěla obránce a na poslední chvíli se mi míček ztratil. Do toho jsem slyšel sirénu, takže jsem věřil, že gól bude platit," dodal Slaný.

Ještě předtím však v hledišti zimního stadionu vypukla jedna velká radost, když hlasatel Radek Barkman oznámil překonání diváckého rekordu: 582 diváků.

„Hrozně moc fanouškům děkuji, akvizice se povedla a je vidět, že jsme jedna velká rodina a velký klub, který si navzájem fandí a tato akce byla toho důkazem," je vděčný bývalý reprezentant.

Hodinu po tomto historickém momentu zaplnili palubovku florbalisté Mladé Boleslavi a Otrokovic, aby v rámci 6. kola Tipsport Superligy zakončili bohatý program. Drtivá většina fanoušků, kteří po prvoligovém utkání zůstali na tribuně, fandila Středočechům a prožila tak další nervový zápas. Panteři totiž nad Boleslaví vedli 2:0 a 3:1, ale z Č. Lípy se vraceli s prázdnou. Obrat totiž zahájil a posléze také dokončil reprezentant Jiří Curney, jenž přisoudil lídrovi tři body.

„Po organizační stránce byla tato akce hodně náročná, protože jsem ji pořádal a navíc jsem i hrál. Spal jsem jen pět hodin a teď se musím sbalit a odjet do Rumunska, takže vůbec spát nebudu. Celou akci hodnotím kladně, protože jsme vyhráli derby, překonali dosavadní rekord, 582 diváků je krásná návštěva na florbal, nota bene na první ligu a ukázali jsme, že florbal v Lípě je velký sport," ohlíží se za Misí sever opora klubu FBC.

Slaný zároveň potvrdil, že to nebyla poslední florbalová akce, která se kdy na zimním stadionu uskutečnila. „Já si teď ale musím chvíli odpočinout, protože už jsem pořadatelsky vyšťavený. Poté, co se to trochu rozleží, tak zase budu iniciátor nějaké akce v dubnu nebo v květnu. Určitě budeme pořádat Floorball Games a možná něco ještě předtím. Uvidíme, jak ještě dopadne liga, v níž bychom rádi došli co nejdál," uzavírá Štěpán Slaný.

Branky: 14. Štěpán Motejzík, 29. Štěpán Slaný, 29. Daniel Kněžour, 35. Jakub Karel, 55. Radovan Vnuk, 60. Štěpán Slaný - 25. Prokop Ferdan, 38. Prokop Ferdan, 44. Sebastián Galbavý, 50. Tomáš Marek, 54. David Böhm. Rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička. Vyloučení: 3:1; využití: 0:2. Diváků: 582! Zásahy brankářů: Lukáš Chyna 30 - Vít Vaníček 18.

Michal Šandor