Zápas s Benešovem se musel proto odehrát v tělocvičně ZŠ Slovanka. Nicméně dívky dokázaly v obou zápasech porazit své soupeřky, a dojít si tak pro dvě cenné výhry.

BK Česká Lípa - BK Strakonice 67:61 (19:22, 15:18, 12:11, 21:10)

Zápas vycházel v úvodu lépe hostujícímu týmu, který dokázal diktovat tempo hry. Českolipské hráčky se do utkání dostávaly postupně. Překvapivě to byla hlavně až téměř poslední část zápasu, ve které domácí nakonec přestřílely Benešov. K vidění bylo dramatické utkání, jehož skóre se obracelo v polovině zápasu. Benešov bohužel také poněkud nešťastně přišel několik minut před koncem o klíčovou hráčku, což mělo na finální podobu skóre velký vliv.

Chyby a nepřesnosti, jež českolipské dívky tvořily v úvodu hry, se vytratily spolu s přestávkou. Možná to byl trenér, kdo basketbalistkám vyčinil, nicméně poté si domácí začaly lépe hlídat obrannou hru a těžit z rychlých protiútoků. Stále však doplácely na poněkud neagresivní podkošovou hru. Strakonicím naopak chyběly doskoky pod košem, přesná střelba a celkové tempo z úvodu zápasu. Skvělý výkon předváděla strakonická Plechatá, která do konce druhé čtvrtiny stihla nastřílet nejvíce bodů.

Vyrovnaný zápas s dramatickým koncem vyzněl nakonec lépe pro domácí. Dívky českolipského klubu předvedly větší chuť po vítězství, škoda jen, že se jim nedařilo takové nasazení držet od úvodního hvizdu.

„Se zápasem rozhodně nejsem spokojen, nebojovali jsme. Nedařilo se nám hrát to, co jsme chtěli. Výhru si dnes jednoznačně zasloužil soupeř. Hra se zlomila v půlce čtvrté části, do té doby jsme pořád doháněli skóre soupeře. Závěr nám ulehčilo zranění hostí,“ komentoval utkání trenér Č. Lípy Kamil Loněk.

Sestava: Sodomková, Pinkavová, Jínová, Vaněčková, Lačná, Brejchová, Špoulová, Vávrová, Keslerová, Grobarčíková, Musilová.

BK Česká Lípa - BC Benešov 74:53 (25:16, 16:10, 11:14, 22:13)

O poznání lépe se dařilo českolipským basketbalistkám ve druhém utkání, které muselo být kvůli technickým závadám přeloženo na Slovanku. Již po první části zápasu vyhrávaly domácí dívky o devět bodů. Diváci museli ocenit hlavně úspěšnou střelbu a organizovanou obranu, se kterou do zápasu dívky nakročily.

Drama nastalo v době, kdy začal tým Benešova rychle stahovat velký bodový náskok Č. Lípy. Domácí polevily a soupeři dovolily až příliš. Českolipské basketbalistky často nechávaly osamocené hráčky pod košem, které se vysunovaly na hrot útoku. Několikrát pro ně nebyl problém pohodlně zakončit. Nicméně drama nakonec skončilo, když domácí dívky začaly bojovat a hlavně proměňovat střelecké pokusy. Výše konečného skóre byla již jen kosmetickou úpravou.

Trenér Kamil Loněk byl se zápasem spokojený: „Dnes se nám dařila celoplošná obrana, která byla klíčem k úspěchu. Jsem rád za to, jak hráčky přistoupily k zápasu, stihly rychle navýšit skóre, čímž ochromily soupeře. V závěru utkání jsme přestali hrát, soupeři se začalo více dařit, nicméně jsme dali spoustu košů, a dokázali si tak výhru pojistit.“

Sestava: Sodomková, Pinkavová, Jínová, Vaněčková, Lačná, Brejchová, Špoulová, Vávrová, Keslerová, Grobarčíková, Stejskalová, Musilová.

Daniel Mayer