Ve Cvikově se sešlo mladší žactvo v rámci 3. skupiny krajského přeboru. V dívčí části bylo o postupu družstev České Lípy, Cvikova a Varnsdorfu již rozhodnuto, a tak bylo zajímavé sledovat výkonnost nejlepších závodnic po prázdninách. Jelikož padaly výborné osobní rekordy, zdá se, že některé nezahálely.

Pochvalu zaslouží zejména Patricie Malá, která zvítězila ve skoku vysokém výkonem 140 cm a těsně porazila Ivu Reicheltovou (135cm), která se trochu trápila s rozběhem. Velký pokrok udělala i Šárka Kalvová, která si o téměř půl metru vylepšila osobák ve skoku dalekém a výkonem 422 cm zaostala na 2. místě pouze za domácí cvikovskou nadějí Michaelou Sejkorovou (426 cm).

Vítězství v jednotlivých disciplínách přidaly z českolipských atletek ještě Kristýna Čechlovská v hodu míčkem výkonem 37 m, Šárka Kalvová v běhu na 60 m časem 8,5 s, Jana Kuliková v běhu na 500 m časem 1:41,6 min. a bezkonkurenční štafeta 4x 60 m (Reicheltová, Malá, Ješetová, Kalvová) časem 35,1 s.

Mezi chlapci si vítězství pohodlně zajistili cvikovští atleti před Varnsdorfem a Jablonným v Podještědí, AC Česká Lípa bohužel chlapecké družstvo nemá.

Finále krajského přeboru se uskuteční v neděli 19. 9. v Jablonci.