Závod startuje příští středu a na jeho účastníky čeká 2 222 kilometrů. A co víc. Trasu musí závodníci ujet za 111 hodin.

Závod je ojedinělý nejen svou délkou, ale hlavně myšlenkou. Každých z týmů je patronem jednoho člověka, který je čerstvě po úrazu nebo těžké nemocni a s handicapem se teprve učí žít. Cílem akce tak není primárně vítězství, ale myšlenka spojit zdravé a handicapované v jedno a dokázat, že jakýkoliv handicap vlastně není handicap.

Petra pojede za osmičlenný Team Uni Credit Leasingu. Stejně jako dalších třicet přihlášených družstev na ně čeká průjezd pětadvaceti kontrolními body napříč Českem i Slovenskem, které si musí týmy najít a potvrdit jejich dosažení razítkem.

„Nejblíže domovu budu v Liberci, nejdál v Žilině a Košicích…bude to porce," říká s úsměvem Petra Hurtová a dodává: „Byla bych moc ráda, kdyby se během závodu k nám někdo přidal na kole a rozrážel vzduch, a nebo nás jen podpořil, bude to hodně o morálu. Přeci jenom 2 222 kilometrů za sto jedenáct hodin. Ale i tak se na to moc těším, bude to nezapomenutelný zážitek."

Konec unikátního maratonu je plánovaný na neděli 3. srpna v Praze na Lantronce, kde bude i velká závěrečná show, která je zcela zdarma. Vystoupí zde třeba Monkey Business, The Tap Tap a další interpreti.